Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler og lignende.

Informationen fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

For århundreder siden forsøgte mennesker at helbrede sygdomme ved hjælp af åreladning eller ved at bruge maddiker og igler. Med indførelsen af moderne medicin blev disse gamle helbredelsesmetoder glemt. Dog har de vist sig at være ekstremt effektive ved visse sygdomsbilleder. På det seneste er terapiformerne, der kun virker ulækre ved første øjekast, begyndt at blive genanvendt.

Åreladning
Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.
Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler

 

Åreladning var en udbredt praksis fra oldtiden til det 19. århundrede, hvor patienterne fik taget blod for at hjælpe mod forskellige sygdomme. Man troede dengang, at sygdomme blev forårsaget af en ubalance i kropsvæskerne, og åreladningen skulle genoprette balancen. I dag ved man, at denne teori er forkert. Ikke desto mindre kan åreladning hjælpe mod en bestemt sygdom, nemlig højt blodtryk. En undersøgelse har vist, at ved at tappe blod kan blodtrykket delvist sænkes betydeligt. De præcise årsager hertil er stadig uklare, men måske har de friske blodlegemer efter åreladningen bedre flydeegenskaber og kunne have positive virkninger på højt blodtryk, forklarer Dr. Lutz Liese, der var medvirkende i undersøgelsen.

 

Maddiker

 

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding. Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding. Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding. Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding. Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler

Helende virkning af maddiker ved sårheling var allerede kendt af de australske aboriginere og de mellemamerikanske mayaer. I det 19. århundrede blev maddiker brugt til behandling af skader under den amerikanske borgerkrig. Med opdagelsen af penicillin gik denne viden imidlertid tabt. Først i 1980’erne genopdagede læger denne terapiform. “Maddiker er særligt nyttige, når sår heler langsomt. De renser vævet målrettet og specifikt,” forklarer dermatologen Prof. Mathias Augustin fra Universitetshospitalet Eppendorf i Hamborg. Maddiken udskiller fordøjelsessaft i såret, som nedbryder dødt væv og samtidig indeholder antiseptiske, antibiotiske og immunologiske stoffer, der dræber farlige bakterier. Derefter suger maddiken vævet op og renser således såret. Efter nogle uger fjernes maddikerne fra det rensede sår.

 

Blodigler
Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding. Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.
Ækeligt eller genialt? Helbredelse med maddiker, igler

Blodigler mod smerter og betændelse! Artrose, rygsmerter og tennisalbue kan effektivt behandles med igler i stedet for at bruge konventionelle smertestillende midler. Denne behandlingsmetode har markant færre bivirkninger. Ifølge professor Andreas Michalsen, en læge inden for naturmedicin ved Charité Universitetshospital i Berlin, indeholder blodiglernes spytkirtler mere end 30 stoffer, der primært virker smertestillende og antiinflammatorisk. Disse stoffer trænger dybt ind i patientens væv. Under behandlingen kan der opstå en let brændende fornemmelse, men mange patienter er efterfølgende smertefri i månedsvis. Det er ikke nødvendigt at fjerne iglen fra det behandlede område, da den falder af af sig selv, når den er mæt.

I vores klinik bruger vi meget succesfuldt blodigler til behandling af artrosesmerter, især knæartrose, hånd-, tommelfingergrundledsartrose, skulder- og ankelledsartrose (artrose = gigt).

 

Vi udfører også lejlighedsvis åreladning som en ledsagende terapi ved kraftigt svingende blodtryk. Blandt de behandlinger, vi anvender, er Gua Sha og kopping. Disse behandlinger har været brugt i århundreder og undersøges videnskabeligt i dag, f.eks. på Charité Universitetshospital i Berlin. Vores klinik har dog klart fokus på osteopati og akupunktur.

Dorte Gahlenbeck( Læs mere om : Dorte ), akupunktør, sygeplejerske og heilpraktiker hos Klinik Gahlenbeck
Lægeklinik for osteopati og akupunktur i Kolding

 

Links:

https://klinik-gahlenbeck.com/igler-lindre-ledegigt-i-kombination-med-akupunktur/

https://klinik-gahlenbeck.com/iglebehandling/

https://ing.dk/artikel/smerter-kan-behandles-med-igler

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *