Akupunktur: det bedste valg mod afhængighed, angst og smerter!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og akupunktur i Kolding. 

 

 

Akupunktur er en sikker og velkendt terapiform!

Akupunktur er en sikker og velkendt terapiform, der har eksisteret i tusindvis af år. Den ældste kendte “akupunkturpatient” er Ötzi. Med sine 5300 år er han en af verdens ældste og bedst bevarede mumier. Han blev fundet den 19. september 1991 af vandrere på Tisenjoch i Ötztal-alperne. Hans forfædre kom fra det nuværende Tyrkiet til alperne.

 

Den ældste kendte "akupunkturpatient" er Ötzi. Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Den ældste kendte “akupunkturpatient” er Ötzi.
Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Det var en stor overraskelse, da moderne fototeknik afslørede i alt 15 tatoveringssteder på Ötzi. Disse steder korrelerer i høj grad med akupunkturpunkter. Set fra dagens perspektiv svarer disse tatoveringer til behandling af reumatisme med akupunktur. 

https://www.eurac.edu/de/magazine/oetzis-tinte

Disse tatoveringer inspirerede den amerikanske kunstner til et spændende og usædvanligt kunstprojekt, hvor hun lod sig tatovere som Ötzi. Du kan læse mere her: https://www.nicolewilson.com/O-tzi

 

Mens viden om akupunktur gik tabt i Vesten, blomstrede det i Asien. Dette førte til udviklingen af det traditionelle kinesiske medicinske system (TCM), hvor meridianer, akupunkturpunkter, teorien om de fem elementer og yin og yang blev udviklet. 

Traditionelle Chinesische MedizinSundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Traditionelle Chinesische Medizin
Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

 

I dag har en moderne form for akupunktur udviklet sig, der har befriet sig fra byrden af sinologi. Moderne anatomi og fysiologi udgør den videnskabelige basis for denne akupunktur. Derfor er dens virkning blevet mere effektiv og forudsigelig.

 

Et alternativ til opioider og vanedannende medicin.

Det Nationale Institut for Sundhed (NIH) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bekræfter effektiviteten af akupunktur til behandling af smerter, angst og afhængighed. Med fokus på opioidkrisen: Forebyggelse af stofmisbrug er i centrum. Ifølge CDC døde næsten 70.000 mennesker i USA i 2020 af overdoser med opioider, hvilket er en dramatisk stigning i løbet af de sidste 10 år. Den primære årsag til brugen af receptpligtige opioider er akut og kronisk smerte. 

Ingen ønsker at lide under smerter, da de markant reducerer livskvaliteten! Der opstår en ond cirkel af stress, angst, der forværrer smerterne. Dette kan føre til afhængighed af medicin.

Brug af receptfrie medicin

Den overdrevne brug af receptfrie lægemidler og receptpligtige opioider tilbyder hurtige, men problematiske løsninger. Nedsat effekt fører ofte til vedvarende smerte, stress og angst, mens den egentlige årsag forbliver uløst. En ond cirkel af symptombehandling og nye problemer opstår. Dette kan føre til medicinafhængighed. Kroppen har brug for højere doser, som på et tidspunkt ikke længere hjælper og kan have betydelige sundhedsmæssige konsekvenser. 

Hvorfor vælge akupunktur i stedet for smertestillende medicin? Akupunkturbehandlinger lindrer ikke kun smerte- og angstsymptomer, men fremmer også kroppens naturlige helingsproces. Ved at vælge akupunktur til smertelindring i stedet for medicin vælger du at behandle årsagen til problemet og ikke kun bekæmpe symptomerne.

Du undgår også risikoen for at blive afhængig af medicin. Vi lægger særlig vægt på brugen af akupunktur ved stofmisbrug og afhængighed af smertestillende medicin. Akupunkturnålene er meget tynde og indsættes med minimal ubehag i specifikke aktiveringspunkter. Disse punkter stimulerer det centrale nervesystem, som igen frigiver budbringerstoffer, der kan fremme kroppens naturlige helingskræfter. 

 

Akupunktur er blevet udbredt i dag og bliver mere og mere accepteret, da kliniske studier bekræfter dens effektivitet. Ansete forskningsinstitutioner og hospitaler som Johns Hopkins, Harvard og Mayo Clinic støtter brugen af akupunktur til en række patienter. Det Nationale Institut for Sundhed (NIH) har vist, at akupunktur er en effektiv behandlingsmetode for angst, uro, depression og afhængighed, både alene og i kombination med konventionel terapi.

 

I vores klinik bruger vi en moderne form for akupunktur med fokus på moderne lægevidenskab. Vores terapeuter har 25 års erfaring inden for almen medicin, akutmedicin, anæstesi og intensivmedicin. Vores behandlinger med akupunktur og osteopati er baseret på denne erfaring. 

Hos Klinik Gahlenbeck kombinere vi flere behandlingsmetoder i behandling af afhængighed. NADA, PEP og akupunktur.

Læs mere om det nedenunder.

Modern akupunktur i klinik Gahlenbeck:
VanMann-Akupunktur

https://klinik-gahlenbeck.com/vanmann-akupunktur/

NADA – Akupunktur

https://klinik-gahlenbeck.com/nada-akupunktur/

PEP- Process Embodiment Psykologi

https://klinik-gahlenbeck.com/process-og-embodimentfokuseret-psykolog/

Neuropunktur

https://klinik-gahlenbeck.com/neuropunktur/

 

Dorte Gahlenbeck, akupunktør og sygeplejerske hos Klinik Gahlenbeck

klinik for osteopati og akupunktur i Kolding.

 

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *