Akupunktur effekt bekræftet i stor undersøgelse!

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Akupunktur

Akupunktur er en traditionel kinesisk behandlingsmetode, hvor fine nåle indsættes på bestemte punkter på kroppen for at lindre forskellige lidelser. I lang tid blev effektiviteten af denne metode betvivlet i skolemedicinen. Men en ny undersøgelse fra Techniker Krankenkasse Tyskland har nu vist, at akupunktur faktisk er effektiv og sikker.

Studie fra Charité Berlin med 200.000 patienter

I de sidste tre år har forskere fra Charité Berlin undersøgt 200.000 patienter, der har modtaget akupunktur til behandling af hovedpine, rygsmerter, astma og menstruationsproblemer. Resultatet var imponerende: Tre ud af fire patienter rapporterede også seks måneder efter behandlingen om en markant forbedring af deres symptomer. Især glædeligt var det, at bivirkningerne ved akupunktur var minimale og primært bestod af små blå mærker.

Undersøgelsen viste også, at samtidig brug af akupunktur og konventionel medicinsk behandling førte til bedre resultater end alene rutinemæssig behandling. Resultaterne af denne undersøgelse kan føre til, at akupunktur snart bliver optaget i den lovmæssige sundhedsforsikringskatalog i Tyskland.. Dette ville være en stor bedrift for alle patienter, der kunne drage fordel af de positive virkninger af denne alternative behandlingsmetode. Samlet set bekræfter denne store undersøgelse effektiviteten af akupunktur og viser, at det kan være en sikker og effektiv behandlingsmetode for forskellige lidelser. Det vil være interessant at se, hvordan holdningen hos den Fælles Forbundsudvalg vil udvikle sig i fremtiden, og om akupunktur snart vil blive dækket bredt af sygeforsikringsselskaberne.

Denne udvikling er desværre endnu ikke synlig i Danmark. Dog yder nogle forsikringsselskaber tilskud til akupunkturbehandling, såsom Sygesikring Danmark.

Succesraten fra akupunktur var på

slidgigtssmerter (85 procent)

astma/allergisk rhinitis (82 procent)

 dysmenoré (85 procent),

sagde projektlederen og direktøren for Institut for Socialmedicin, Epidemiologi og Sundhedsøkonomi på Charité Berlin. Akupunktur er altid værd at prøve ved disse indikationer. Især da den har markant færre bivirkninger end en standardbehandling! Bivirkningerne ved akupunktur er normalt mindre blå mærker.

Dorte Gahlenbeck, akupunktør, sygeplejerske og NADA terapeut

https://klinik-gahlenbeck.com/akupunktur/

https://klinik-gahlenbeck.com/vanmann-akupunktur/

https://www.aerzteblatt.de/archiv/40274/Akupunktur-Grossstudie-bestaetigt-Wirkung

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *