Akupunktur, et naturligt middel mod forårs allergier.

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Videnskablige studier

Nyere studier er begyndt at undersøge akupunkturs effektivitet i behandlingen af forårssæsonens allergier. Akupunkturbehandlingsmetoden for allergier fokuserer på at forbedre kroppens tolerance over for allergener og reducere inflammation. Akupunktur kan bidrage til at regulere immunreaktionen og mindske den overdrevne reaktivitet over for miljøallergener.

Hvordan virker det?

Akupunktur kan virke på forskellige niveauer i behandlingen af allergier. En af de vigtigste aspekter er evnen til at regulere immunsystemet. Betydelige ændringer i lymfocytsubpopulationer og cytokinkoncentrationer er blevet observeret, hvilket antyder, at det muligvis kan påvirke immunsystemet positivt (Joos et al., 2000).

Ifølge visse forskningsresultater kan akupunktur stimulere produktionen af neurotransmittere og hormoner med antiinflammatoriske virkninger, hvilket kan reducere allergiske symptomer. Desuden kan stimuleringen af akupunkturpunkter forbedre blod- og lymfecirkulationen, hvilket bidrager til at mindske inflammation og fremme generelt velvære.

I en anden undersøgelse blev det konstateret, at det endvidere har regulerende virkninger på slimhinde- og cellulær immunitet. Efter akupunkturbehandling blev der observeret en betydelig reduktion i den samlede koncentration af immunglobuliner (IgE) i serum og antallet af eosinofiler i perifert blod. Derudover blev der observeret en signifikant stigning i T-lymfocytsubpopulationer (CD3+, CD4+ og CD8+) i perifert blod (Yang et al., 2013).

Effektiviteten af akupunktur dokumenteret gennem kliniske studier og resultater

I adskillige kliniske studier er virkningerne af akupunktur på sæsonbetingede allergier som forårssæsonens allergi blevet undersøgt. I et studie blev der observeret en markant reduktion i allergisymptomer hos patienter behandlet med akupunktur sammenlignet med dem, der ikke modtog behandling. Et andet studie viste, at akupunktur i kombination med konventionel behandling forbedrede behandlingens effektivitet og reducerede behovet for antihistaminer.

En gennemgang og metaanalyse fra 2023 rapporterer, at akupunktur muligvis har en positiv effekt på behandlingen af astma hos voksne, både med hensyn til forbedring af astmakontrolværdier og patienternes livskvalitet (J. Pang et al. 2023).

En gennemgang og metaanalyse fra 2022 konkluderer, at akupunktur effektivt forbedrer symptomerne på allergisk rhinitis og reducerer behovet for antihistaminer (Min He et al. 2022).

En gennemgang af videnskabelig litteratur fra 2020 viser, at akupunktur kan reducere sværhedsgraden af atopisk eksem og forbedre patienternes livskvalitet (R. Jiao et al. 2020). Høj kvalitet randomiserede kontrollerede studier bekræfter akupunkturs effektivitet både i sæsonbetinget og helårs allergisk rhinitis (Malcolm B. et al. 2015).

Hos Klinik Gahlenbeck kan du også modtage højdosis vitamin C som infusion, som også sænker histamin i blodet.

Dorte Gahlenbeck, akupunktør og sygeplejerske hos Klinik Gahlenbeck

Læs mere her:

https://klinik-gahlenbeck.com/akupunkturbehandlinger

https://aku-net.dk/for-patienter/om-akupunktur/sygdomme-og-symptomer/allergi/

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *