Akupunktur mod ledegigt

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Akupunktur mod ledegigt

I årtier er der blevet forsket globalt i virkningerne af akupunktur på smerter og betændelsestilstande. Også på Charité Berlin er der blevet udført talrige studier, hvor det er blevet tydeligt, at akupunktur udøver sin helbredende virkning gennem forskellige mekanismer. For det første frigiver kroppen smertestillende stoffer i området omkring de akupunkterede områder. For det andet har stikket fra akupunkturnålen en maskerende, overdækkende virkning på andre samtidige smerteaktiviteter, som alle til sidst ledes gennem rygmarven i nervebaner til hjernen og først der opfattes af os som smerte. Om meridianerne, energibanerne for akupunkturpunkterne, som er defineret i traditionel kinesisk medicin, virkelig eksisterer, er genstand for en vedvarende videnskabelig diskussion. Det står dog klart, at det faktisk er vigtigt at beherske og udføre akupunktur præcist: omkring en tredjedel af akupunkturens virkning skyldes den præcise placering af akupunkturnålen.

Hvordan arbejdes der præcist.

Vi anvender moderne, skarpt slebet, sterile nåle med silikonebelægning.

Man starter med en segmenteret tilgang ved at anvende 2-4 lokale punkter, herunder mindst et traditionelt punkt, og måske et følsomt punkt i nærheden af ledlinjen.

Akupunktur i kombination med igler

Vi har også mulighed for at tilbyde dig behandling med medicinske igler. På et knæ vil der typisk blive placeret 3-4 igler. De suger blod, men det aller vigtigste er at de udskiller ca 6000 forskellige enzymer der virker smertelindrene og inflammations sænkende.

Der er studier der viser en smertelindring på 50-60% helt op til 6 måneder efter behandlingen. Igler virker bedst på hud nære ledegigt smerter som knæ og tommelfinger.

Hvis det lyder interessant for dig med ledegigt, så kontakt Klinik Gahlenbeck allerede idag. 

Dorte Gahlenbeck, akupunktør og sygeplejerske Kolding.

https://klinik-gahlenbeck.com

https://klinik-gahlenbeck.com/iglebehandling

https://aku-net.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *