Akupunkturens historie i Europa

Akupunkturens historie

“Akupunkturens oprindelse er dokumenteret fra Kina!” – Forkert!

Ötzi, ismanden er kaldenavn på det 5000 år gamle mumie af et menneske der blev fundet 19 september 1991, på en gletsjer ved den italienske-østrigske grænse.

Dødsåret kan sættes til mellem 3350 og 3310 f.Kr.

Ötzi var en mand i fyrrerne og hørte nok til de ældste i sit samfund. Man mener han var 46+-6 år ved sin død.
Ved undersøgelser kan det fastslåes, at han levede hele hans liv i et ret begrænset område i Sydtyrol.

Han døde efter en voldsom kamp. Man fandt en flintespids kilet fast i hans skulder. Han havde stadig sin dolk i hånden, da han blev fundet i 1991.

Ötzi havde verdens ældste tatoveringer, i alt 57 stk.

Nogle på akupunkturpunkter der også i moderne akupunktur behandlinger benyttes til at behandle gigt i ryg, hofte, knæ og ankel. De fleste var skjult af tøjet, så de er sikkert ikke lavet til dekoration, men nok af mere praktiske årsager. De er påført på de steder hvor ledsmerter har plaget han.
Tatoveringerne blev lavet af sod fra ildstedet. Mumien blev fundet af et tysk ægtepar på en gletsjer i 3210 meters højde.
Det var kun baghovedet og skuldrene der var synlige. Liget blev fragtet til retsmedicinsk institut i Innsbruck, det var først her at “straffesag 619/91” mod ukendt gerningsmand, viste sig at være forældet.

Ötzi er i dag på syd-tyrols arkæologiske museum i Bolzano, hvor han opbevares ved -6 grader, synlig for publikum.

Ötzi er beviset for at akupunkturen var i Europa på samme tid som i Kina.
I Kina er der bevarede optegnelser om akupunktur, der går 2000 – 3000 år tilbage før vores tidsregning – altså et dokumenteret behandlingssystem, der går 4-5000 år tilbage.

Det er altså tid til at vi fortælle historien om akupunkturens begyndelse med andet indhold.

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej