Alkohol blandt de ti største årsager til kræft! 

 

Alkohol kan skabe afhængighed! 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Mange mennesker er afhængige af den afslappende effekt. Men det kan også forårsage mange sygdomme ikke kun afhængighed. Alkohol kan skade leveren, hjertet og forårsage kræft. Over 200 sygdomme skyldes alkohol. Det skader hjertet, leveren, bugspytkirtlen, musklerne samt det centrale og perifere nervesystem. Også psykiske problemer kan opstå, fra depressioner til selvmordstanker. 

50% af alle dødsfald forårsaget af alkohol skyldes leversygdomme. 

Alkoholen er kræftfremkaldende! 

Andelen af kræftsygdomme forbundet med alkoholforbrug i områder som mundhulen, halsen, strubehovedet og spiserøret ligger på 23-30%. Andelen for tarm- og brystkræft ligger på 10%.

 

Hvorfor er der farligt af flere årsager?

 

Ethanol, også kendt som alkohol, er i sig selv ufarligt! Det farlige er dets nedbrydningsprodukt acetaldehyd! Det er meget giftigt og kræftfremkaldende!

Leveren kan normalt nedbryde acetaldehyd til ufarlige eddikesyremolekyler, men denne evne er begrænset. Leveren når hurtigt sine grænser her. Også bakterier i munden omdanner denne til acetaldehyd, hvilket kan føre til kræftsygdomme i mund- og halsområdet. Endvidere kan det forårsage en fedtlever.

I dag ved man, at selv små mængder kan føre til sygdomme. Tidligere har dårligt designede studier gang på gang vist en lille fordel ved moderat alkoholforbrug. Dette er nu klart modbevist!

Alkohol er skadeligt i enhver mængde!

 

For ældre mennesker er det særligt farligt, da stofskiftet og dermed nedbrydningen  bliver dårligere med alderen. Enzymerne, der er ansvarlige for nedbrydningen, bliver færre.

 

Det skader kvinder mere og hurtigere end mænd! Årsagen hertil er en forskellig stofskifte hos mænd og kvinder.

 

Så: Hold dig væk fra alkohol!

I dag findes der allerede alkoholfrie alternativer til mange tidligere alkoholiske drikkevarer, såsom alkoholfri øl, vin, gin og meget mere. Din sundhed vil takke dig for det!

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

 

 

 

 

Her kan du finde flere oplysninger om sundhed:

Kun 43 gram valnødder forbedre din fedt status og hjælpe mod diabetes.:  https://klinik-gahlenbeck.com/kun-43-gram-valnoedder-forbedre-din-fedt-status-og-hjaelpe-mod-diabetes/

 

Kaffe, med eller uden koffein, kan øge den forventede levetid: https://klinik-gahlenbeck.com/kaffe-kan-forlaenge-livet/

Blue zone – det er her folk bliver særligt gamle: https://klinik-gahlenbeck.com/blue-zone-det-er-her-folk-bliver-saerligt-gamle/

Drik vand om morgenen: https://klinik-gahlenbeck.com/drik-vand-om-morgenen/

 

Her kan du finde flere oplysninger om alkohol: