AMD øjensygdommen, kan ofte forbedres med akupunktur

Information fra Klinik Gahlenbeck, lægeklinik for osteopati og akupunktur i Kolding 

 

Hvad er AMD (Aldersbetinget makula degeneration)?

AMD står for Aldersbetinget Makula Degeneration (tidligere kaldt øjenforkalkning). Makula hedder på dansk “den gule plet” og er det knappenålshoved store område på nethinden, hvor læsesynet sidder. Ved AMD dør sansecellerne i den gule plet.

Sygdommen starter med den såkaldte tørre form, hvor sansecellerne langsomt går til grunde. Processen skrider typisk meget langsomt frem og kan være mange år om at udvikle sig. Den tørre form kan slå over i den såkaldte våde form. Her gror der nye blodårer ind i de tørre pletter. Ved den våde form kan sansecellerne blive ødelagt på få uger.

Symptomer

Når sansecellerne i den gule plet forsvinder, påvirkes det skarpe syn. Det bliver svært at læse og se TV. Ansigter bliver utydelige. Resten af nethinden påvirkes typisk ikke, og du bliver derfor ved med at kunne se større ting som døre, møbler og personer.

Ved den våde form oplever man forvrængninger af former; dvs. lige linjer ses ikke som lige linjer, men slår buler. Det kan fx være dørkarme eller lygtepæle, som ses med buler eller bølger på midten.

Det er ca 50% der får våd og de andre 50% der får tør AMD.

Ved våd AMD kan lægerne forsøge at behandle med indsprøjtninger i øjet. Ved tør AMD har lægerne ingen behandlings tilbud.

Akupunktur

Ved hjælp af AkuNova, som er en akupunktur behandlings metode, udviklet af John Boel, kan synet i de fleste tilfælde forbedres. 

Jeg er uddannet af John Boel i behandlingsmetoden AkuNova og tilbyder behandling af både våd og tør AMD i min klinik i Kolding.

Behandlerne hos Boel akupunktur er uddannet på samme vis som jeg.

Behandlingsforløb

Når du kommer første dag til behandling, vil jeg starte med nogle synstests. Det er ikke sådan som hos øjenlægen, jeg vil bare gerne kunne se et forløb.

Jeg laver en normal synstest på afstand. En amsler gitter test, hvor du skal tegne en ring om hvad du ser og en læsetest. Dette gør jeg inden vi starter, halvvejs i forløbet og efter forløbet.

Det er udelukkende for at konstatere om behandlingen hjælper.

Behandling af øjensygdomme har et meget intensiv forløb. Det er nødvendigt at få behandling 2 gange om dagen i 10 dage. De 10 dage skal helst være så tæt på hinanden som mulig.

Efter første behandling skal der mindst gå en time inden anden behandling. Du kan vente i klinikken, gå en tur, eller komme tilbage senere.

For at aftale behandlingsforløbet er det nødvendigt at du ringer til klinikken, så vi kan få aftalerne på plads. 

Når nålene er sat på deres pladser, skal de blive siddende i ca 30 minutter. Herefter bliver de fjernet og du kan fortsætte dagen.

 

AkuNova kan hjælpe 8 ud af 10 patienter med AMD til et bedre syn, det kan selvfølelig ikke helbredes.

Pris

En akupunktur behandling koster 450kr. Men i dette forløb har du behov for 20 behandlinger hurtig efter hinanden, så jeg ønsker at reducere din pris til samlet at koste 7000kr.

Dorte Gahlenbeck, RAB akupunktør, sygeplejerske hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for osteopati og akupunktur