Atlas terapi efter Arlen, hvad er det?

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

 

Hvad er Atlas terapi?

Atlasterapien efter Arlen er en speciel form for manuel terapi, der fokuserer på behandling af problemer i området omkring atlasvirvelen. Atlasvirvelen er den øverste hvirvel i rygsøjlen og spiller en vigtig rolle for stabiliteten og bevægeligheden i hele ryggen. Ved Atlasterapien efter Arlen forsøges det gennem målrettede manipulationer og mobiliseringer at korrigere fejlstillinger og blokeringer i området omkring atlasvirvelen. Dette skal bidrage til at løsne muskelspændinger, lindre smerter og forbedre rygsøjlens bevægelighed.

Hvad er Atlasvirvel?

Atlasset som den øverste halshvirvel, er forbindelsen fra hoved til ryg. På dette centrale punkt, er nervetætheden ekstremt høj. Ved atlas terapi, bruges korte mikroimpulser som har indvirkning på atlas. Dette er en måde at reducere spændinger i hele kroppen, atlas terapi er helt smertefrit. Ved atlas terapi, scanner lægen området omkring den første halshvirvel med sin langfinger. På den følsomme side er der en lille grav. Der sætter han korte og hurtige impulser med sin langfinger. På dette område er der mange nervereceptorer.  “Hals receptor feltet” er vigtigt for at kontrollere placeringen af hovedet, ligevægts organet. Forstyrrelser i dette område kan føre til mange klager.

Hvordan foregår terapien?

Med impulser fra langfingeren på atlas hvirvlen, kan muskelspændinger og receptorer reguleres på ny og rette dysfunktionen.
Balanceforstyrrelser, hovedpine og svimmelhed kan være mulige følger af en forstyrrelse i halsreceptorfeltet.
Atlasset som den øverste halshvirvel, er forbindelsen fra hoved til ryg. På dette centrale punkt, er nervetætheden ekstremt høj. Ved atlasterapi virker korte mikroimpulser på atlasset. Dette er en måde at reducere spændinger i hele kroppen.
Irritationen af nerverne udløser en reaktion af det vegetativt nervesystem (refleks ) – de eksisterende nerve linjer afbrydes, hvilket fører til en forbedret strøm af information til nervebanerne og til en løsning af muskelspændinger. Der sker en normalisering af muskeltonus, en forbedring af mobiliteten og løsning af udviklingsmæssige blokeringer (f.eks. hos spædbørn og småbørn).

Terapien er baseret på konceptet, at fejlstillinger i området omkring atlasvirvelen kan have indvirkning på hele kroppen og dermed forårsage forskellige problemer. Ved at korrigere disse fejlstillinger sigtes der ikke kun mod at lindre akutte problemer, men også langvarigt forbedre patientens sundhed og velbefindende. Atlasterapien efter Arlen udføres normalt af specielt uddannede læger og kan anvendes som en selvstændig terapimetode eller i kombination med andre behandlingsformer. Den henvender sig til patienter med forskellige problemer i ryggen, nakken eller hovedet, såsom hovedpine, svimmelhed, spændinger eller holdningsproblemer.

Atlas terapi ifølge Arlen er en lægemedicinsk behandling fra manuel medicin. Det undervises i særlige kurser kun for læger med specialuddannelse og videreuddannelse i manuel medicin / kiroterapi i Tyskland.

 Indikationer for atlasbehandling:

-Kroniske smerter
-Rygsmerter

KISS syndrom
-Smerter i bevægeapparatet
-Udviklingsforstyrrelser hos spædbørn og småbørn
-Svimmelhed og tinnitus
-vegetative klager
såsom kraftig svedtendens, kolde fødder, klumpe fornemmelse i halsen og synsforstyrrelser
-f.eks. ved multipel sklerose, Parkinsons sygdom eller efter slagtilfælde
-Funktionelle bevægelsesforstyrrelser
-Hovedpine, spændingshovedpine, migræne

Atlas terapi efter Arlen er et godt supplement til de osteopatiske teknikker.

Hvad adskiller Atlas-terapi fra konventionel kiropraktik?

Der er mange! Atlas-terapien indebærer ikke manipulation i traditionel forstand af kiropraktisk håndtering. Der knækkes ikke, og der skubbes ingen led på plads. Frem for alt er der ingen typiske risici ved Atlas-terapi, som ved kiropraktik, da impulserne strengt udføres fra en neutral position uden træk, drejning af hovedet eller bøjning af nakkehvirvelsøjlen. En skade på halspulsåren, som kan forekomme ved kiropraktiske behandlinger, er ikke mulig ved korrekt udførelse af Atlas-terapi og er heller ikke blevet beskrevet hidtil.

 

 

Dirk Gahlenbeck Læge og Osteopat
Klinik Gahlenbeck i Kolding

 

Links:

https://klinik-gahlenbeck.com/atlasterapi/

https://www.manuelle-mwe.de/

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *