Atlas terapi, hvad er det? Hvor kan det hjælpe?

Hvad er Atlas terapi? Atlasset som den øverste halshvirvel, er forbindelsen fra hoved til ryg. På dette centrale punkt, er nervetætheden ekstremt høj. Ved atlas terapi, bruges korte mikroimpulser som har indvirkning på atlas. Dette er en måde at reducere spændinger i hele kroppen, atlas terapi er helt smertefrit. Ved atlas terapi, scanner lægen området omkring den første halshvirvel med sin langfinger. På den følsomme side er der en lille grav. Der sætter han korte og hurtige impulser med sin langfinger. På dette område er der mange nervereceptorer.  “Hals receptor feltet” er vigtigt for at kontrollere placeringen af hovedet, ligevægts organet. Forstyrrelser i dette område kan føre til mange klager.

Med impulser fra langfingeren på atlas hvirvlen, kan muskelspændinger og receptorer reguleres på ny og rette dysfunktionen.

Balanceforstyrrelser, hovedpine og svimmelhed kan være mulige følger af en forstyrrelse i halsreceptorfeltet.

Atlasset som den øverste halshvirvel, er forbindelsen fra hoved til ryg. På dette centrale punkt, er nervetætheden ekstremt høj. Ved atlasterapi virker korte mikroimpulser på atlasset. Dette er en måde at reducere spændinger i hele kroppen.

Irritationen af nerverne udløser en reaktion af det vegetativt nervesystem (refleks ) – de eksisterende nerve linjer afbrydes, hvilket fører til en forbedret strøm af information til nervebanerne og til en løsning af muskelspændinger. Der sker en normalisering af muskeltonus, en forbedring af mobiliteten og løsning af udviklingsmæssige blokeringer (f.eks. hos spædbørn og småbørn).

Atlas terapi ifølge Arlen er en lægemedicinsk behandling fra manuel medicin. Det undervises i særlige kurser kun for læger med specialuddannelse og videreuddannelse i manuel medicin / chiroterapi i Tyskland. 

Mulige indikationer for atlasbehandling:

-Kroniske smerter

-Rygsmerter

-Smerter i bevægeapparatet

-Udviklingsforstyrrelser hos spædbørn og småbørn

-Svimmelhed og tinnitus 

-vegetative klager 

såsom kraftig svedtendens, kolde fødder, klumpe fornemmelse i halsen og synsforstyrrelser    

-f.eks. ved multipel sklerose, Parkinsons sygdom eller efter slagtilfælde

-Funktionelle bevægelsesforstyrrelser

-Hovedpine, spændingshovedpine, migræne

Atlas terapi ifølge Arlen er et godt supplement til de osteopatiske teknikker.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *