Craniosakral osteopati

Craniosakral osteopati / osteopati i det kraniale felt

Craniosakral osteopati / osteopati i det kraniale felt har sin oprindelse i opdagelserne og videreudviklingen af den amerikanske osteopat Dr. William Garner Sutherland. I 1930’erne begyndte Sutherland at udforske konceptet med den kraniale rytme og udviklede teknikkerne inden for kranial osteopati, som senere blev kendt som craniosakral osteopati. Sutherland troede, at kraniet ikke var stift, men havde en vis bevægelighed, der var forbundet med kroppens åndedrætsrytme.

Ved blide manipulationer og berøringer på kraniet og korsbenet kan blokeringer løsnes, og den naturlige bevægelse i det craniosakrale system kan forbedres. Der er dog også kritik af den craniosakrale terapi, især når den anvendes som en meget forenklet husmor-teknik. Denne blev undervist af John Uoledger. Han underviste i en forenklet teknik, som også kunne læres af ikke fagfolk. Nogle eksperter argumenterer for, at behandlingen af den kraniale rytme er mere kompleks end blot at anvende blide berøringer og manipulationer.

En solid uddannelse og en dyb forståelse af anatomi og fysiologi i det craniosakrale system er nødvendig for at opnå effektive resultater. Denne anatomiske viden besidder faktisk kun læger. Selv de har brug for lang uddannelse for at kunne anvende disse teknikker succesfuldt. Samlet set har craniosakral osteopati fået en vigtig plads inden for holistisk sundhedspleje og kan have en positiv virkning på mange lidelser og smertesyndromer. Det er dog vigtigt, at denne terapiform udføres af kvalificerede fagfolk for at sikre, at den er effektiv og sikker.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Craniosakral osteopati kan anvendes til en række lidelser og sygdomme, herunder:

Hovedpine og migræne:
Ved at normalisere det craniosakrale system kan hovedpine og migræneanfald reduceres eller lindres.

Rygsmerter:
Craniosakral terapi kan hjælpe med at løsne spændinger i ryggen og forbedre rygsøjlens bevægelighed.

Stress og spændinger:
Ved at afslappe det craniosakrale system kan stresssymptomer reduceres, og spændinger løsnes.

Søvnproblemer:
En forbedret regulering af den kraniale rytme kan føre til bedre søvn og lindre søvnproblemer.

Fordøjelsesproblemer:
Craniosakral osteopati kan også støtte ved fordøjelsesproblemer som irritabel tarm syndrom eller halsbrand.

Traumer og skader:
Efter ulykker eller skader kan craniosakral terapi hjælpe med at løsne blokeringer i det craniosakrale system og fremme helingen.

Bemærk

Det er vigtigt at bemærke, at craniosakral osteopati bør betragtes som et supplement til konventionelle medicinske behandlinger og ikke som erstatning for disse. Inden behandlingen påbegyndes, bør der altid foretages en grundig undersøgelse af en kvalificeret osteopat for at tage hensyn til patientens individuelle behov og symptomer. Jeg har afsluttet min uddannelse i osteopati i det kraniale felt i overensstemmelse med reglerne fra DAAO og fortsætter med at opdatere min viden regelmæssigt.

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej