Cupping og Akupunktur

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Cupping

Cupping er en traditionel terapimetode, der anvendes i Europa og Asien. Her placeres cuppingglas (kugleglas åbnet i den ene ende) med vakuum på huden. Enten forbliver cuppingglassene på samme sted i cirka 20 minutter, eller der udføres en cuppingmassage. Dette indebærer at trække et cuppingglas med olie langs huden. Vakuumet suger vævet lidt ind i glasset, hvilket fører til blå mærker i de behandlede områder.

Anvendelse

Jeg anvender cupping i kombination med akupunktur.

Hvordan virker cupping?

Vakuummassagen og de blå mærker, der opstår ved behandlingen, stimulerer kroppen til intens stofskifte aktivitet i det behandlede område. Dette fører til flere terapeutiske effekter. Spændte muskler løsnes, blod- og lymfecirkulationen, som er forstyrret ved smerter og spændinger, normaliseres. Stofskifte affaldsstoffer, der er aflejret i bindevævet og fascier på grund af kronisk spændte muskler, nedbrydes. De behandlede områder opvarmes behageligt på grund af den intensive cirkulation, og immunsystemet stimuleres lignende ved en behandling med eget blod.

I TCM anvendes cupping også til smerter, der ledsages af blodstagnation. Det typiske symptom på denne form for smerter er stikkende smerter, der altid opstår på samme sted. Dette kan være kronisk spændte muskler, en gammel skade, der aldrig er helet helt, eller stikkende smerter i underlivet under menstruation.

Andre gode effekter

Ved at stimulere nervus plexus langs rygsøjlen har en cuppingbehandling også positive virkninger på de indre organer, der forsynes gennem disse nerver. Området mellem skulderbladene påvirker lungerne og hjertet. I den midterste del af rygsøjlen kan maven, leveren og bugspytkirtlen påvirkes positivt, og nyrerne og urogenitalorganerne påvirkes positivt gennem området omkring lænden eller korsbenet.

En korrekt udført cuppingbehandling løser derfor ikke kun muskelspændinger, men stimulerer også de indre organers stofskifte og immunsystem.

Ved at kombinere  Cupping og Akupunktur, kan jeg løsne spændinger og afhjælpe smerter i hele kroppen.

https://klinik-gahlenbeck.com

https://cupping.dk/hvad-er-cupping/

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *