Det er ikke altid slimsækken!

Det er ikke altid slimsækken!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

 

Et kedelig træk i lænden, som breder sig over hofteregionen til låret. Ydersiden af låret gør også ondt.  Lægen finder en „forkølet hofte”, har måske mistanke om en overbelastning. For ortopæden, er sagen klar, betændelse i slimsækken. Men hvad skal man gøre, hvis tabletter, sprøjter, fysioterapi ikke hjælper? 

Spørg en lægemedicinsk osteopat! 

Meget ofte er en pseudobursitis trochanterica til stede. Ikke slimsækken er betændt! Nej, en muskel er forkortet! Muskulus tensor fasciae latae.

Smerten i hofteregionen, som meget ofte forveksles med betændelse i slimsækken, kommer fra forkortede muskler. 

 

Muskulus glutaeus medius og muskulus tensor fasciae latae forkortes.

 

Det fører til stramninger af tractus illiotibialis. Dette er et bindevævs bånd på ydersiden af låret. Den følte smerten kommer fra de forkortede muskler, hvor der udvikles tigger punkter.

 

pseudobursitis trochanterica ,Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Der er forskellige årsager til at trigger punkter kan aktiveres: ulykker, overbelastning på grund af fejlstilling og sport, infektions sygdomme, kulde og stress er nogle af de mest almindelige årsager. Permanent tryk på nerverne fra lændehvirvelsøjlen kan også aktivere muskelspændinger og udløse trigger punkter i benet og hoften.  Her kan, for eksempel, en funktionel benlængde forskel med bækken og rygsøjle fejlstilling være årsagen.

Lægemedicinsk osteopati og neuropunktur tilbyder effektive behandlingsmuligheder . Neuropunktur fungere, ved at stikke direkte i musklen med en akupunktur nål(dry needeling), uden brug af medicin. Dette får musklen til at slappe af. Med periost akupunktur, den direkte stikken i periost(knoglehinden). Det er en ‘revolutionerende’ speciel form for klassisk akupunktur. På få kropspunkter gives der en målrettet stimulering af periostet (knoglehinden) med akupunkturnåle. Det er en speciel form for akupunktur. Stimuleringspunkter og strukturer i rygsøjlen, periostet (knoglehinden), bliver kortvarigt nålet, hvilket positivt påvirker organismen ved smerter. Inden for bevægeapparatet og specifikt rygsøjlen bliver Periost akupunktur efter Dr. Felix Mann ofte betegnet som ‘kiropraktik med akupunkturnålen’.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *