Diclofenac, ibuprofen og co. kan være ansvarlig for pludselig hjertestop!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Igen og igen spørger mine patienter mig: Hvad kan jeg selv gøre? I serien sundheds tips  er jeg glad for at informere dig om dette. Hvad kan du gøre selv, for at understøtte den osteopatiske behandling og aktivere dine selvhelbredende kræfter?

 

Risikoen for pludselig hjertestop er markant øget med +31% for ibuprofen og +50% for diclofenac.

 

Aktive stoffer tilhører gruppen af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID). I kroppen hæmmer de enzymer (cyclooxygenaser), der er involveret i dannelsen af inflammatoriske mediatorer (prostaglandiner). NSAID virker smertestillende, febernedsættende, antiinflammatorisk og hæmmende på blodpladeklumpning. Derudover reducerer de nyreperfusionen og udskillelsen af vand og elektrolytter. Diclofenac og ibuprofen fås primært som tabletter, geler, plaster og injektionsopløsninger. Lavdosispræparater kan købes uden recept. Ved præparater med højere dosis kræves recept fra lægen.

 

I den sidste tid er der oftere blevet skrevet om det i medicinske aviser. Diclofenac, ibuprofen og co. er farligere end antaget. Den populære og dels fri håndkøbs smertestillende medicin kan føre til pludselig hjertestop. Årsagerne til pludselig hjertestop, er mangel på iltforsyning til hjertet, hvilket fører til infarkt. En undersøgelse foretaget af danske læger på Københavns Universitet om dette emne viste, at risikoen for pludselig infarkt blev øget med 51% efter at have indtaget diclofenac, ibuprofen med 31%. Dette viser tydeligt gruppen af NSAID (ikke-steroide anti-reumatika), der også omfatter diclofenac og ibuprofen, at de ikke er harmløse smertestillende medicin som antaget. Patienter med hjerte-kar-sygdom bør afstå fra at tage disse medikamenter. Alle andre bør diskutere indtagelsen med deres læge og forsøge at finde alternativer.

Diclofenac, ibuprofen og co. kan være ansvarlig for pludselig hjertedød! Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Diclofenac, ibuprofen og co. kan være ansvarlig for pludselig hjertedød! Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Hjerte-tip:

NSAID øger risikoen for hjertesygdomme som hjertesvigt og hjerteanfald samt for pludselig hjertestop. Dette gælder også for medicin, du kan købe uden recept. Tal med din læge om det!

Lægemedicinsk osteopati og akupunktur er et godt alternativ til medicin ved mange sygdomme og smerter.

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck
Lægeklinik for osteopati og akupunktur i Kolding
Links:

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati/

https://klinik-gahlenbeck.com/akupunktur/

https://ugeskriftet.dk/videnskab/nonsteroide-antiinflammatoriske-laegemidler-og-risiko-hjertestop

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *