En fantastisk supplement til osteopati og akupunktur

Dorn-terapi er en behandlingsform udviklet inden for folkemedicinen. Den bayerske landmand og savværksejer Dieter Dorn har spillet en afgørende rolle i udbredelsen og videreudviklingen af denne metode.

Han lærte selv denne metode af en “knoglebryder”, som er betegnelsen for de amatørhelbreder, der helbreder ved at rette led og knogler. Disse metoder har dybe rødder i folkemedicinen i Europa og mange andre lande.

Hvordan kom Dieter Dorn til Dorn-terapi metoden?

Dieter Dorn, en landmand og ejer af et savværk, havde for mange år siden selv rygsmerter og opsøgte en bonde i området, der var kendt for sin evne til at lindre smerter i bevægeapparatet. Efter at have oplevet øjeblikkelig lindring, blev han så fascineret, at han bad om at blive indført i metoden. Bonden svarede imidlertid, at Dieter Dorn også selv kunne gøre dette. Kort tid efter døde den gamle bonde, og Dieter Dorn begyndte intuitivt at behandle mennesker i sit miljø, der havde smerter, baseret på sine erindringer om behandlingen af bonden.

Uden formel viden om anatomi eller biomekanik begyndte han intuitivt at mærke kroppen og bringe forskydte strukturer tilbage på plads. Hans erfaringer var så positive, at flere og flere mennesker kom til ham og blev helbredt. Læger og alternative behandlere var også blandt dem, der søgte råd hos ham og var interesserede i at lære metoden og udbrede den videre. Der opstod en intens udveksling og en konstant forbedring af metoden. Dieter Dorn sagde senere: “Hvis jeg havde vidst alt, ville jeg have betragtet det som kompliceret og ikke turde gøre det.“

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Ryggen i centrum af sundhed

Ryggen spiller en central rolle i kroppen. Rygmarven forbinder bevægelsessystemet med muskler og led samt hjernen som styreenhed. De indre organer er forbundet med rygsøjlen gennem det vegetative nervesystem. Ved behandling af bevægelsessystemet kan der opnås ændringer på det følelsesmæssige plan.

En forstyrrelse i kroppen har konsekvenser for andre områder. Funktionsforstyrrelser i organer kan aflæses ud fra positionen af hvirvlerne. Disse forstyrrelser kan også identificeres gennem andre systemer som fodsreflekspunkter eller ørepunkter fra akupunktur. Positionen af hvirvlerne er en enkel og klar metode til diagnosticering af sådanne forstyrrelser. Dorn-terapi egner sig fremragende til at kombinere med osteopati og akupunktur.

Principperne for Dorn-metoden

Dorn-terapi har sine egne principper, disse er: Enkelhed, blidhed, manuel anvendelse, alle led kan behandles. Der udføres altid en positionsdiagnostik på leddet / hvirvlen. Afgørende er undersøgelsen af benlængden og eventuelle fejlstillinger i bækkenet og korsbenet. Disse rettes først, derefter følger behandlingen af rygsøjlen og til sidst behandlingen af arme og skuldre. Til behandling af rygsøjlen svinger patienten sit ben for at behandle korsbenet og lændehvirvelsøjlen. Til behandling af brysthvirvelsøjlen svinger patienten armen. Terapeuten holder med let tryk mod hvirvlen på niveau med fejlstillingen, indtil fejlstillingen er rettet. I halsrygsøjlen sker bevægelsen ved en nynbevægelse af patientens hoved. Fordelen ved Dorn-terapi ligger i dens sikkerhed og enkelhed, når dens kontraindikationer overholdes. Så snart patienten føler stærke smerter, stopper han bevægelsen og beskytter sig selv på den måde.

Efter behandlingen vises patienten øvelser, som han skal udføre derhjemme for at støtte behandlingen hos lægen.

Dorn-terapi er ikke kiropraktik!

Patienten arbejder altid med og mærker, hvad der sker, og kan kontrollere det. Dorn-terapi metoden arbejder uden stød, træk, ryk og hastighed. Der er ingen pludselige justeringer her!

Dorn-terapi er et ideelt blidt supplement til lægelig osteopati og akupunktur, den kan kombineres meget godt med disse.

Dorn-terapi kan anvendes fra voksne til spædbørn og ældre! Selv på babyer og børn er dens anvendelse meget effektiv og helt sikker.

Blide manuelle medicin efter Graulich / Sanfte manuelle Medizin nach Graulich.

Der er i dag moderne videreudviklinger af Dorn-terapi, såsom den blide manuelle medicin efter Graulich. Den er en videreudvikling af Dorn-terapi og udvider denne med mange vigtige nye grebteknikker og forklaringer. Disse teknikker er blevet integreret i behandlingerne på vores klinik for akupunktur og osteopati.

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej