El-Akupunktur

Information fra Klinik Gahlenbeck, lægeklinik for osteopati og akupunktur

 

Hvad er El-Akupunktur?

El Akupunktur, der også bliver kaldt Electro-Akupunktur, er en form for Akupunktur, hvor effekten forstærkes ved hjælp af strøm. Der føres en ledning fra en nål i et akupunkturpunkt til et el-apparat over i et andet punkt. Der vælges et program i el-apparatet, hvorefter der så løber en svag strøm mellem de to forbundne punkter.

Fordelene ved behandling med El?

Med brugen af strøm er det muligt at opnå en kraftig stimulation ikke blot i, men også imellem de 2 punkter. El Akupunktur er særlig velegnet til at smertelindre, både akutte og kroniske smertetilstende Endvidere kan det understøtte helingen i forbindelse med skader i bevægeapparatet.

Hvad er målet med El-Akupunktur?

Ved brug af elektroakupunktur kan forstyrrelser og blokeringer i kroppens autonome kontrolmekanismer præcist opløses. Det overordnede mål med behandlingen er at genoprette kroppens fysiologiske reguleringsevne. Desuden skal forstyrrede organfunktioner reguleres og normaliseres.

Gør det specielt ondt?

Det gør normalt ikke ondt at få akupunktur nålen sat i kroppen. Når der bliver sat strøm til, kan der mærkes en prikkende eller rykkende fornemmelse. Intensiteten skrues langsomt op, men overskrider ikke smerte grænsen. Der er hele tiden en dialog mellem behandler og patient, for at sikre at det holdes indenfor en behagelig grænse.

Ifølge skøn fra Verdenssundhedsorganisationen WHO lider omkring 10 % af verdens befolkning over 60 år af slidgigt. En helbredelse af denne degenerative ledsygdom er indtil videre ikke mulig, men der er bestemt muligheder for at lindre symptomer som smerte og ledstivhed. Patienter ønsker naturligvis en behandling med så få bivirkninger som muligt. Elektroakupunktur er her et godt alternativ til medicinsk behandling.

Dorte Gahlenbeck, RAB akupunktør og aut. sygeplejerske hus Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for osteopati og akupunktur

https://ugeskriftet.dk/videnskab/akupunkturbehandlings-effekt-ved-lidelser-i-bevaegeapparatet

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *