En cigaret er for meget! Rygestop

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Selv at ryge lidt dræber! Der er ikke en sikker mængde i regelmæssig cigaretforbrug! Stop med at ryge! Der er ikke en sikker mængde ved rygning! I en analyse af mange studier har britiske forskere fundet ud af dette. Allerede en cigaret om dagen øger risikoen for koronar hjertesygdom med halvdelen, risikoen for slagtilfælde med næsten en tredjedel, sammenlignet med ikke-rygere. Så det med “en er ingen” holder ikke! Stop med at ryge! ->Rygestop

Akupunktur kan støtte dig i at stoppe med at ryge

Det er ikke muligt at stikke viljen til at holde op med at ryge ind i dig! Abstinenssymptomerne bliver markant mildnet! Ophør af nikotin fører til dårligt humør, agitation og angst. Dette opleves som stress! Disse symptomer kan markant mildnes gennem akupunkturens balancerende virkning. VanMann Akupunktur og NADA-akupunktur er blevet fundet nyttige af mange patienter her.

Disse regenerationsfaser opstår efter det sidste sug.
Allerede 20 minutter efter den sidste cigaret normaliseres hjertefrekvensen og blodtrykket. Inden for otte timer falder kuliltebelastningen i blodet, som blev forårsaget af nikotin i tobaksvarer.
Efter 24 timer reduceres risikoen for en hjerteanfald markant.
Nogle dage efter det sidste sug forbedres smags- og lugtesansen. Senest på tredje eller fjerde dag efter rygestop vil du være begejstret over, hvor lækkert nogle ting smager. Efter to til tre måneder begynder lungerne at komme sig, hvilket viser sig i bedre udholdenhed under sport. Det er nu tid til at integrere regelmæssig motion i hverdagen!
Tre fjerdedele år efter det sidste sug. Inden for de næste uger vil hosteanfald og åndenød også blive mindre. Bihulerne er mere frie end under din tid som ryger, og du føler dig mere energisk. Ifølge American Cancer Society begynder nu “små, hårlignende strukturer, der skal transportere slim ud af lungerne (såkaldte cilier), at fungere igen”. Dette fører til renere lunger og en reduceret risiko for betændelse.
Efter et år uden cigaretter er du kun halvt så modtagelig for koronar hjertesygdomme som en ryger.
Efter fem år er risikoen for et slagtilfælde også reduceret med halvdelen.
Efter ti år er din risiko for at dø af lungekræft faldet med halvdelen. Det samme gælder for risikoen for kræft i luftvejene, spiserøret, nyrerne, bugspytkirtlen og mundhulen.
Efter 15 år er du fysisk i samme tilstand som før dit første sug. Det betyder, at du ikke længere er mere eller mindre tilbøjelig til at udvikle eller dø af et hjerteanfald, slagtilfælde eller kræft end en person, der aldrig har røget.
Rygestop så tidligt og hurtigt som muligt!
Det tager 15 år for kroppen at regenerere sig fuldstændigt efter rygestop. Sig farvel til din cigaret med det samme! Jo tidligere man stopper med at ryge, desto bedre for kroppens sundhed.
Vi ønsker dig held og lykke med det.
Dorte Gahlenbeck, akupunktør, sygeplejerske og heilpraktiker for psykoterapi hos Klinik Gahlenbeck
Klinik for osteopati og akupunktur i Kolding.
Links:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *