Faste hjælper mod gigt!

At faste hjælper mod gigt!

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Igen og igen spørger patienter „ Hvad kan jeg selv gøre for mit helbred“? Dette spørgsmål har beskæftiget os i lang tid. Jeg har afprøvet mange terapier og metoder og igen kasseret mange. Her finder du tips og anbefalinger omkring dit helbred. Faste mod gigt.

Gigt

Udtrykket gigt bruges til at opsummere mange sygdomme. Den mest almindelige er leddegigt, en inflammatorisk sygdom i leddene. At faste hjælper mod gigt. Under faste, frigiver kroppen mere adrenalin og kortisol, som begge virker smertelindrende. Under faste optages færre allergener. Tarmfloraen ændrer sig til at have en anti-inflammatorisk effekt. Fasten har også en positiv effekt på hovedpine, astma eller tarmsygdomme. Ved leddegigt, har undersøgelser vist, at terapeutisk faste med en efterfølgende vegetarisk kost kan lindre smerter i mindst et år.

Faste

Buchinger-faste er en form for terapeutisk faste, hvor man afstår fra fast føde i nogle dage op til flere uger. Formålet er at aflaste kroppen, rense ud og regenerere. Ved at undgå fast føde skal stofskiftet stimuleres og immunsystemet styrkes. Støttende foranstaltninger som bevægelsesterapi og afspændingsteknikker kan være gavnlige. Det er vigtigt at udføre Buchinger-faste under lægelig opsyn, da det ikke er egnet for alle og kan medføre risici.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Klinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *