Gylden mælk
Den gyldne mælk kommer traditionen tro fra indisk auverdisk medicin.
Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.
Den gyldne mælk kommer traditionen tro fra indisk auverdisk medicin. I Indien er drikken blevet betragtet som helbredende i århundreder. Det er også meget populært hos os på grund af dets stimulerende og rensende virkning. Krydderierne i den gyldne mælk indeholdt især ingefær som varmer og aktivér vores immunsystem.
Ingredienser til 2 portioner
20 g ingefær
20 g gurkemejerod
0,5 l (1,5 % fedt) mælk
5 sorte peberkorn
4 pressede kardemomme kapsler
1 kanel pind
2 tsk flydende honning
Kanelpulver
Riv ingefæren og gurkemejeroden fint. Alternativt kan 1 tsk tørret gurkemeje også bruges. Varm mælk i en gryde, men kog ikke. Fjern gryden fra komfuret og rør krydderierne i. Lad det trække i 30 minutter. Derefter varm det hele til drikketemperatur. Hæld mælken gennem en sigte i en kop. Afhængigt af din smag kan der tilsættes noget honning til at søde med og drys med kanelpulver.
Den gennemsnitlige næringsværdi:
ca. 150 kcal, 9 g protein, 4 g fedt, 19 g kulhydrater, 0 g fibre
Hvordan kan gylden mælk hjælpe?
Gylden mælks virkning: den kan virke antiinflammatorisk og beskytte mod ledsygdomme, hjælpe ved kroniske betændelser og slidgigt (krydderier mod betændelser, krydderier mod slidgigt). Samtidig styrke immunforsvaret og dette kan især være gavnligt i forkølelsessæsonen.
Hvem bør ikke drikke gylden mælk?
Gravide og ammende kvinder bør ikke indtage gylden mælk regelmæssig. Effekten af gurkemeje er endnu ikke undersøgt i denne henseende. Selvom gurkemeje har sundhedsfremmende egenskaber, frarådes det udtrykkeligt at indtage gurkemeje kontinuerligt under graviditet og amning.
Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck
Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!