Triggger M Masseter, Klinik Gahlenbeck, Osteldingoppati,Akupunktur,Ko

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Kæbe smerter, tandpine, øre smerter kan alle komme fra triggerpunkte i muskulus masseter!

Smerter i tænderne i øvre og nedre kæber kan være effekterne efter triggerpunkter i muskulus masseter, ofte svært at skelne fra ægte tandpine. Hovedpine svarende til smerter som ved en bihulebetændelse, kan forekomme. Smerten kan forekomme direkte i musklen og kæben, de udstråler til øret og kan føre til mistanke om øre sygdom. Triggerpunktet kan også være årsag til en tinnitus, især hvis det ligger dybt i musklen.

Lægemedicinsk osteopati kan være en effektiv hjælp her.

Hvad aktiverer triggerpunkterne?

Triggerpunkter bliver primært aktiveret af gentagne belastninger, muskelskader, overanstrengelse eller langvarig muskelspænding. Dette kan også skyldes stress, dårlig holdning eller muskelsvaghed. Aktivering af triggerpunkter kan føre til smerte og ømhed i det berørte område.

Udløsere til aktivering af disse triggerpunkter er at skære tænder, hyppig tandpres, overdreven forbrug af tyggegummi, vaner såsom bide negle og kæbeledsdysfunktion, såsom trigger punkter i andre kæbe muskler. Kropsholdning kan også føre til en belastning af musklen og skal overvejes ved diagnostik. Mundåbningen er ofte stærkt begrænset.

Dette kan behandles ved hjælp af lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. Neuropunktur er en ny form for akupunktur, hvor der bliver stukket direkte i musklen, med tørre nåle uden medikamenter, da det føre til afslapning af musklen.

Halshvirvelsøjlen skal også behandles osteopatisk, da dette tit er årsagen til problemet.

Afslapningsøvelser kan hjælpe på helbredelsen.

Dirk Gahlenbeck 

Læge og Osteopat

Klinik Gahlenbeck

Kolding

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopat

https://www.danskeosteopater.dk