Kaffe kan forlænge livet!

Kaffe, med eller uden koffein, kan øge den forventede levetid!

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

 

Kaffe er sundt

 

Det er ikke længe siden, at det blev betragtet som usundt. Nye undersøgelser har vist, at kaffe kan øge den forventede levetid! Nydelsen af kaffe reducerer risikoen for: diabetes, Parkinsons sygdom, hjerte-kar-sygdomme eller tumorer i leveren, tarmene og livmoderen. Hvis du drikker otte kopper om dagen, kan du reducere dødeligheden med 14%. Selv dem, der drikker en kop om dagen reducere risikoen for at dø med 8%! Folk, der drikker 8 kopper om dagen har en 14% lavere dødelighed! Dette gælder for kaffe med og uden koffein, samt bønner og instant. Forskere i Rockville har forsket omkring alt dette ved hjælp af data fra mere end 500.000 mennesker. Der diskuteres at årsagen til den sundhedsfremmende effekt skyldes en anti-inflammatorisk effekt og en stigning i insulinfølsomheden. Den sorte drik kan sænke risikoen for at dø!

 

Kaffe med  sukker

 

I en undersøgelse fra Southern Medical University i Guangzhou, Kina, blev det undersøgt, om tilsætning af sukker til kaffe påvirker sundhedsfordelene. I løbet af syv år observerede forskerne 171.000 mennesker fra UK Biobanken, der ikke havde kræft eller hjertesygdomme. Det blev konstateret, at personer, der drak den usødet, havde en lavere risiko for at dø af kræft eller hjertesygdomme. De, der drak let sødet kaffe, havde endnu lavere dødsrisiko. Virkningerne af kunstige sødestoffer på kaffeforbruget var dog mindre klare.

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Chieng D., Canovas R., Segan L. et al. (2022). The impact of coffee subtypes on incident cardiovascular disease, arrhythmias, and mortality: long-term outcomes from the UK Biobank.European Journal of Preventive Cardiology.

Dan Liu, Zhi-Hao Li, Dong Shen et al. (2022). Association of Sugar-Sweetened, Artificially Sweetened, and Unsweetened Coffee Consumption With All-Cause and Cause-Specific Mortality. Annals of Internal Medicine.