Kolding Osteopati: Æblecidereddike, et mirakel fra naturen

Æblecidereddike tilskrives mange helbredende egenskaber.

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

De første rapporter stammer fra bogen af den amerikanske læge Dr. D.C. Jarvis, Folk Medicine, der blev udgivet i 1958. Dr. Jarvis levede fra 1881 – 1966 i Vermont, USA, hvor han også praktiserede. I sin bog Folk Medicine beskriver han de mange positive effekter af æblecidereddike på vores sundhed.

Det siges at have helbredende effekter på hud, hår, lever, tarm og blodsukker. Det siges også at hjælpe med vægttab.

 

Men hvor sund er det egentlig?

 

Æblecidereddike indeholder mange vigtige vitaminer, mineraler, sporstoffer og enzymer. Disse inkluderer blandt andet: Vitamin A, B1, B2, C, E, beta-caroten, magnesium, jern, folinsyre, calcium, natrium, fluorid, fosfat, jod, zink og selen. Der er nogle studier, der bekræfter de sundhedsmæssige fordele.

 

Der er nogle studier, der bekræfter de sundhedsmæssige fordele ved æblecidereddike.

 

 det siges:

at styrke immunsystemet

øge stofskiftet

bidrage til afgiftning gennem leveren og nyrerne,

fremme sårheling,

forbedre betændt og uren hud, lindre kløe ved hudsygdomme, reducere talgproduktionen,

gøre håret skinnende og smidigt,

hæmme inflammationer.

 

Eddiken er således et naturligt “mirakelmiddel”!

 

Den kan sænke kolesteroltallet. I en undersøgelse blev det påvist, at æblecidereddike sænker det “dårlige” LDL-kolesterol og øger det “gode” HDL-kolesterol.

Den hjælper med at sænke blodsukkeret. I en undersøgelse blev det påvist, at hos personer med type 2-diabetes reducerede indtagelse af et glas vand med æblecidereddike før et kulhydratrigt måltid stigningen i blodsukkerniveauet.

Den hjælper med vægttab. Æblecidereddike øger mæthedsfornemmelsen, hvilket understøtter en reduktion i kalorieindtaget. Dette er også blevet bekræftet i en undersøgelse.

En undersøgelse kunne påvise virkningen af æblecidereddike på kropsvægten. I denne undersøgelse drak 120 overvægtige personer hver morgen et glas vand med æblecidereddike. Efter 8 uger havde deltagerne, uden ændringer i kosten, tabt sig 6-8 kg.

 

Hvordan skal det indtages?

 

Drik det 15 minutter før morgenmaden. Bland 15 milliliter (en stor spiseskefuld) med 250-300 milliliter vand og drik det hurtigt. Da syren fra eddiken kan angribe dine tænder, anbefales det at skylle munden med vand.

Yderligere virkninger

Æblecidereddike kan hjælpe med at behandle mellemørebetændelse. En undersøgelse fra Seoul Universitetet giver beviser for dette. Bland æblecidereddike og vand i et forhold på 1:10. Dryp et par dråber af blandingen flere gange dagligt i øregangen. Hvis øresmerterne varer længere eller feber opstår, er det nødvendigt at søge lægehjælp.

Den kan forbedre tarmfloraen. Under fermenteringen af æblesaften dannes mælkesyrebakterier, som har en positiv effekt på tarmfloraen. En sund tarmflora er vigtig for fordøjelsen og immunsystemet.

 

Hvad er æblecidereddike?

 

Eddiken opstår ved fermentering af æblesaft. Gær og bakterier omdanner sukkeret i æblesaften til alkohol. Derefter omdanner eddikesyrebakterier alkoholen til eddike.

Prøv det endelig…

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck , Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *