Kolding Osteopati: knæsmerter – for det meste en følge af muskulære problemer

 

Knæsmerter

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Knæsmerter er udbredte, alle kender en der lider af smerter i knæet. Der anbefales hurtigt Kirurgi, en “brusk udjævning”, en minmal invasiv knæ operation, en menisken operation. En ting har disse procedurer til fælles, de skader knæ og brusk. Ofte er det begyndelsen på livslange lidelser, som ender med et kunstigt knæ.

En engelsk undersøgelse fra 2016 konkluderede, at knæoperationer udført som kikkertoperationer ikke har en påviselig bedre effekt end intensiv træning.

Men ofte er årsagen til smerter ikke problemer med brusk eller menisken, selv om røntgen og MR-billeder tyder på dette.

 

Årsagen til knæsmerter

 

En hyppig årsag til smerte kan stamme fra musklerne.

Normalt er udløser af smerter i knæleddet ikke umiddelbart indlysende. Årsagerne kan være mangfoldige: strukturelle skader (f.eks. frakturer), inflammation, (f.eks. gigt, borreliose)  degenerative processer (f.eks. slidgigt). Risikofaktorer er: alder, fedme, afvigelser i benaksen, såkaldte X- eller O-ben, fod stillings problemer, efter hårdt arbejde: knælende arbejde eller siddende i hug og sportslige overbelastning spiller en rolle. Strukturelt opståede smerte forårsages normalt efter akut trauma. Funktionelle knæsmerter forårsages af ikke physiologisk belastning af leddet. Smerten er ikke altid forbundet med en begivenhed eller en anatomisk struktur.

Funktionelle knæsmerter opstår, når der er ubalancer i holdeapparatet (kapsel-bånds-apparat) eller i muskulaturen omkring leddet. Diffuse knæsmerter kan også forekomme på grund af skævhed i fod, ankel eller hofteled, samt i bækkenet og lændehvirvelsøjlen.

 

En detaljeret sygehistorie og undersøgelse er tilstrækkelig til at afklare årsagen til generne. I tilfælde af mistanke om strukturelle skader bør der foretages en billeddiagnostisk diagnose med røntgenbillede og CT eller MR-scanning til afklaring.

Ved den fysiske undersøgelse bør der lægges særlig vægt på at finde, trigger punkter eller spændinger og omfangs forskelle.

Lægemedicinsk osteopati, kan ved mange årsager til smerter i knæet, være en effektiv hjælp. Samtidig med behandling af knæet, behandles også alle fejlstillinger i fod, ankel og hofteled, bækkenet og rygsøjlen.

Knæsmerter kan behandles meget effektiv med lægemedicinske osteopatiske teknikker og med neuropunktur.

Neuropunktur er stikken i musklen med en akupunktur nål(dry needeling) uden medicin, for muskel afslapning. Ved periost akupunktur, den direkte stikken i knoglehinden, kan der yderlig gives helbredende stimuli.

En naturlig behandlingsmetode for knæsmerter er et Kål omslag . En detaljeret beskrivelse af en sådan kålbladspakning kan findes her:

” Kål omslag hjælpe mod smerter i knæet”

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *