Stop, når det gør ondt! Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Lægeklinik for osteopati og akupunktur i Kolding: Stop, når det gør ondt!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Patienter i min lægeklinik bliver ved med at spørge mig: Hvad kan jeg selv gøre for mit helbred? I serien sundheds tips, informere jeg om dette. Hvad kan en patient gøre for at understøtte den osteopatiske behandling?  Hvis det gør ondt, så stop!

Hvad er kroniske smerter?

Langvarige smerter er smerter, der har varet i mere end 3-6 måneder. Disse smerter påvirker en persons liv på forskellige måder, herunder fysisk, socialt, psykisk og økonomisk. De kan også ledsages af generelt ubehag som træthed, irritabilitet, kvalme, søvnproblemer og manglende appetit.

Har du kroniske smerter?

Er der bevægelser og øvelser, som er ubehagelige for dig? Øvelser, der forstærker din smerte? Så lad være med at lave dem! Kæmp ikke imod smerten! Gør de øvelser, der er lettere for dig, med lavere intensitet. Udfør dem enklere, lad være at gøre øvelser, der gør ondt på dig. Det gamle ordsprog: „lovet er det der gør hård!” er forkert, det gør dig syg. Har du før fået at vide: “Du er nødt til at bekæmpe smerten?” Det er noget sludder og forkert. Du lade ikke din hånd lægge på et tændt komfur, bare fordi det er godt at modstå smerten. Nej, du tager den væk. Lad være med at gøre ting der gør ondt, ændre øvelserne i tid og intensitet, så de gør dig godt. Dette vil gøre dem mere effektive, sjovere og derfor vil du udøve dem hyppigere. Reglen er: Hvis det gør ondt, stop det.

Jeg har specialiseret os i patienter med kroniske smerter. Mine patienter har prøvet alt: været hos deres almen praktiserende læger, ortopæder, neurologer, fysioterapeuter, har prøvet kiropraktik, zoneterapi og massage, og intet har hjulpet. De står på kanten af at skulle tage piller resten af deres liv.

Jeg forstår, at kroniske smerter udgør en stor belastning for din krop og sjæl. Som ekspert i alternativ smertetrapi vil jeg gerne hjælpe dig med at lindre dine smerter på en naturlig måde og forbedre din livskvalitet.

Jeg tror på, at årsagerne til smerter ofte ligger dybere end man tror. Derfor satser jeg på alternative behandlingsmetoder, i mn lægeklinik, for ikke kun at behandle dine symptomer, men også de underliggende årsager. Jeg tager højde for kroppens, sindets og sjælens holistiske tilgang.

Vores brede spektrum af alternativ smerteterapi inkluderer blandt andet akupunktur, osteopati, cupping, igler, psykoterapi med PEP (process embodiement psykologi)  progressiv muskelafspænding, samt andre holistiske behandlingsmetoder.

 

Dirk Gahlenbeck, læge, osteopat og akupunktør hos Klinik Gahlenbeck,
Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

 

Læse mere om:
kroniske smerte: https://da.wikipedia.org/wiki/Smerte
Stop med smerter! Alternativ smerteterapi: https://klinik-gahlenbeck.com/stop-med-smerter-alternativ-smerteterapi
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *