Lægemedicinsk osteopati for kærlighed til hesten! Ganske ofte udløser rytteren blokeringer på hesten!

Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding .

Heste reagerer hurtigt på forkerte påvirkninger fra rytteren. Har rytteren blokeringer: et skævt bækken, en spinal eller led blokering, reagerer hesten på det. Hesten udvikler hvirvel forskydninger og blokeringer. Derfor kan en lægemedicinsk osteopatisk behandling af rytteren også hjælpe hesten!

Hvis hesten ikke har nok plads greb eller baghånds aktivitet, kigger ryttere kun efter fejl på hesten. Men en hest kan ikke have en korrekt  bevægelsessekvens, hvis der kommer en forkert indvirkning fra rytteren. Hesten er meget følsom over for de trykforhold og hjælp der kommer fra rytteren.

De fleste mennesker er ikke symmetriske på højre og venstre side. De har forskel på ben længden, bækken forskydninger, blokeringer af ekstremiteterne og hvirvel leddene og overføre disse til hesten.

I dag er konkurrencesport næppe tænkeligt uden osteopati. En hest med forskydninger af leddene og ryghvirvlerne vil ikke være i stand til at præstere meget.

For at imødekomme de høje krav i konkurrencesport, har hesten brug for fuld mobilitet af sine led, fri for spændinger, blokeringer og modstand. Derfor er lægemedicinsk osteopati uundværlig for mennesker og dyr i konkurrencesport. Det hjælper til at sikre succes for hest og rytter. Det er også vigtigt for fritids ryttere er at kunne følge hestens bevægelser oprejst og afbalanceret for at opnå en sund, fysiologisk bevægelses mønster og en lang levetid af hesten.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *