Hallux valgus, smerter på grund af en skæv storetå! Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding.

Lægemedicinsk osteopati: Hallux valgus, smerter på grund af en skæv storetå!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Hallux valgus

 

Fødderne ser ikke altid så smukke ud som på dette billede. Ofte kan de endda forårsage alvorlige smerter, når du løber og går. En af de mest almindelige skævheder på foden er Hallux valgus. Allerede om morgenen, når man står op gør storetåen og dens balle ondt. I løbet af dagen, kan smerten blive uudholdelig. I begyndelsen kan det hjælpe at få skoen udvidet hos skomageren. En såkaldt hallux-skinne kan også hjælpe. I sidste ende udføres forskellige former for operationer, nogle hjælper andre gør ikke.

En anden mulighed er en konservativ terapi med lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. En hallux valgus er en progressiv deformation af den første tå. Mange strukturer såsom ledbånd, fascia og muskler er forkortet. Disse forkortede bånd, fascia og muskler kan behandles  med  lægemedicinske osteopatiske teknikker og med neuropunktur. Neuropunktur anvendes til behandling af spændte muskler, ved at stikke en akupunktur nål direkte i musklen. Ved hjælp af periost akupunktur, den direkte stikken i knoglehuden, kan der opnås yderligere helbredende stimuli. Især behandlingen af  muskulus flexor hallucis brevis er her meget lovende

Dirk Gahlenbeck, Læge og Osteopat

Klinik Gahlenbeck, Kolding

https://klinik-gahlenbeck.com/neuropunktur

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopat

https://aku-net.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *