Lægemedicinsk osteopati Kolding : De indre organer skal også behandles!

Fri organbevægelse- et krav for sundheden!

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

 

Behandling af de indre organer har været en integreret del af lægemedicinsk osteopati lige fra begyndelsen.

 

Indre organers mobilitet er en vigtig forudsætning for sundheden.

Ja, organer bevæger sig! En begrænset mobilitet af organer, er årsag til mange smerte syndromer. Forstyrrelse i organernes mobilitet, føre til spændte muskler og aktivere dannelsen af trigger punkter. Men det påvirker også kroppens statik, så bindevævet omkring det bevægelseshæmmede organ trækker sig sammen. Her bliver kroppen  meget immobile og alle andre organer, sener, ledbånd og muskler bliver trukket i denne retning. Dette kan udløse mange sygdomme. Lægemedicinsk osteopati kan i dette tilfælde være en hjælp!

 

Behandlingen af de indre organer har været en integreret del af osteopati lige fra begyndelsen. Men det er også kendt i manuel medicin og hos europæiske knoglebrydere, behandling af de indre organer med manuelle teknikker er kendt. Således beskrev den svenske læge Thure Brand i 1800-tallet behandlingen af gynækologiske sygdomme. Den schweiziske læge Otto Naegli beskrev ikke kun behandlingen af maven, men også behandlingen af andre organer.  Dette område kaldes nu visceral osteopati. Fokus for behandlingen, er opretholdelsen af organmobilitet i kroppen.

 

Således bevæger organerne sig med rytmen af vejrtrækning omkring 15 gange i minuttet. Ardannelse og vedhæftning efter operationer begrænser alvorligt mobiliteten af organerne. Meget ofte er dette en konsekvens efter blindtarm, blære og æggeleder operationer. Konsekvenserne kan være ryg, mave-og underlivs smerter.  Alle organer er forbundet til rygmarven via nerverne, som er forbundet til musklerne på samme tid. Gennem disse forbindelser aktiveres muskelspændinger og udløses trigger punkter. Disse føre igen til smerte. Således kan trigger punkter, muskelspændinger og smerter  være forårsaget af en begrænsning af organbevægelse.

 

Med ultralyd og røntgenundersøgelse kan man påvise, at leveren bevæger sig 400 m. frem og tilbage på 24 timer. Det samme gælder for de andre organer. Således kan begrænset mobilitet af blæren og livmoderen, føre til hoftesmerter og blærebetændelse. Begrænset mobilitet i leveren til skulder smerter. Efter et piskesmæld trauma, er der  ofte immobilitet i nyrerne. Disse forbindelser har længe været kendt indenfor osteopati og er indarbejdet i diagnose og terapi.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Klinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding