Lægemedicinsk osteopati Kolding : Smerter i ryggen og maven!

 Smerter i ryggen og maven!

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

„Narrestreger fra lumbal rygsmerter“

Den nederste del af ryggen, lændehvirvler og korsbenet kan gøre ondt. Smerten kan udstråle ind i underlivet, ned i lysken og det ydre område af bækkenet. Alle disse meget forskellige lidelser kan udløses af en enkelt muskel.

 

Muskulus quadratus lumborum! Det er også blevet omtalt som “narrestreger fra lændesmerter”, fordi det kan forårsage symptomer på så mange forskellige måder. Hvor er denne muskel? Hvordan kan årsagen findes? Hvordan kan det behandles?

 

pastedGraphic.png

 

Muskulus quadratus lumborum

 

Muskulus quadratus lumborum sidder fast på alle lændehvirvler, oppe fra (kraniel) bliver den afgrænset af de 12 ribben og nede af til (caudal) ender den ved bækkenet. Dens opgaver er at stabilisere rygsøjlen, trække hoften op og vippe rygsøjlen til siden. De berørte patienter klager over brændende smerter i lænden og i korsbenet. Ubehaget kan trække ind i maven, på ydersiden af bækkenet og i lysken. De berørte kan ikke vende sig i sengen, ubehaget bliver værre stående og gående. Hoste og nysen kan forværre smerten. Smerten bliver ofte udløst ved dagligdags bevægelser, hvor den berørte person bøjer sig fremad og på samme tid til siden for at samle noget op eller løfte noget tungt.

Ubehaget kan let forveksles med radikulære smerter(rodsmerter) i lændehvirvelsøjlen. I de fleste tilfælde,  er en grundig anamnese og fysisk undersøgelse  tilstrækkelig for at stille en diagnose. Hvis det er nødvendigt, kan radiologiske og neurologiske undersøgelser give yderligere værdifulde oplysninger.

 

Med   teknikker fra lægemedicinsk osteopati Kolding, kan musklen effektivt blive afslappet. Desuden anvendes neuropunktur. Neuropunktur er direkte stikken i musklen og huden med en akupunktur nål uden medicin, til muskel afslapning. Ved brug af periost akupunktur, stikkes der direkte i knoglehuden, herved kan yderligere helbredende stimuli opnås. Det er sådan, smerterne behandles.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægemedicinsk osteopati Kolding