Lægemedicinsk osteopati Kolding: Spændingshovedpine

 

Spændingshovedpine

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Spændingshovedpine er et hyppigt onde og meget belastende for patienten. Det drejer sig ikke om en moderne lidelse. Allerede for 100 år siden, blev spændingshovedpine kendt som „coat hanger“ (tøjbøjle) smerten. Under Første Verdenskrig, var hærens frakker så tunge, at det ofte kom til denne lidelse.

 

Spændingshovedpine udstråler fra nakken og skuldrene ned i halsrygsøjlen, ind i hovedet til øjet og ned i kæbeleddet. Smerten breder sig til tindingerne. I nogle tilfælde, opstår smerten i skulderen helt op til overarmen.

Her er lægemedicinsk osteopati og akupunktur  en effektiv hjælp.

Lægemedicinsk osteopati Kolding: Spændingshovedpine Klinik Gahlenbeck i KoldingSundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Lægemedicinsk osteopati Kolding: Spændingshovedpine
Klinik Gahlenbeck i KoldingSundhedstips fra K

Årsagen til denne smerte udløses ofte af trigger punkter i muskulus trapezius. De udløses af forandringer i skelettet, såsom et kort ben, forskellige størrelser bækken sider eller for korte overarme. Permanent hævede, anspændte skuldre kan overbelaste denne muskel. En lænestol med upassende armlæn, et akut trauma såsom et bilulykke med piskesmæld, eller en for smal bh strop, der skærer ind i musklen kan føre til aktivering af trigger punkter.

Selv en frakke, der er for tung eller sidder dårligt kan også udløser gener. Muskulus trapezius er meget følsom over for stress. Musklen bliver forsørget af den 11’th hjernenerve. Denne sidder  i nærheden af det limbiske system, som reagerer sensibelt på stress. Derved aktiveres den nærliggende 11’th hjernenerve, hvilket øger muskelspændingen i M. trapezius.

Behandlingen udføres ved hjælp af lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. Dette er blandt andet stikken i musklen med en  akupunktur nål uden nogen form for medicin, til muskel afslapning.

Halshvirvelsøjlen skal behandles, da det er her, nerveforsyningen af musklen stammer fra. Tryk på disse nerver kan føre til spændinger i musklen.

 

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding