Lægemedicinsk osteopati: Paracetamol hjælper ikke ved rygsmerter!

Paracetamol hjælper ikke ved rygsmerter! En australsk undersøgelse har vist, at paracetamol ikke hjælper ved rygsmerter.

Bekymrende! Det er et af de smertestillende tabletter, der kan købes receptfrit og som bliver indtaget rigtig ofte. I de medicinske retningslinjer anbefales de endda, som første forsøg i behandling af smerter.

Dette bør tages op til fornyet overvejelse.

På verdensplan, er smerter i ryggen den hyppigste årsag til sygemeldinger. En australsk undersøgelse, undersøgte virkningerne af paracetamol hos 1.600 patienter og sammenlignede det med placebo.(kalktabletter) I gennemsnit var de patienter, der fik placebo, lidt tidligere smertefri. Den gennemsnitlige restitutionstid med placebo var 16 dage, hos patienter, der tog paracetamol på 17 dage. Behandling af lændesmerter med paracetamol giver ikke mening.

Lægemedicinsk osteopati, manuel medicin og neurokunktur har derimod gode behandlingsmuligheder. En del af neuropunktur er stikken i musklen med tør akupunktur nål uden medicin, til muskel afslapning. Med periost akupunktur, den direkte stikken i knoglehuden, kan yderligere helbredende stimuli indstilles.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *