Lægemedicinsk osteopati: Smerter i bryst, arm og ryg. Skalenus syndrom!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Symptomer

Smerter trækker ned i arm, bryst skulder og ryg! Hvis smerten er på venstre side, kan symptomerne let forveksles med hjertesmerter. Patienter kommer ofte først på skadestuen. Hjertesygdom skal udelukkes, men det kan også skyldes et skalenus syndrom.

Symptomerne udløses af triggerpunkter i muskulus scaleni. Smerten udstråler i fingrene og i siden af halsområdet. Smerten er værst om natten, men kan også være der i løbet af dagen, når hovedet holdes i en den ugunstig position.

Triggerpunkter i scalenemusklerne kan forårsage smerter og dysfunktion i nakken og skulderområdet. Disse muskelknuder kan udløses af forskellige faktorer som overbelastning, traumer eller dårlig holdning. Smerterne kan stråle ud i armen, skulderen og den øvre ryg og kan forværres med bevægelse eller tryk på det berørte område. Det er vigtigt at identificere og tackle de underliggende årsager til dannelse af triggerpunkter for at opnå langvarig lindring. Ved vedvarende smerter kan det være fornuftigt at søge en speciallæge i manuel medicin og osteopati.

Lægemedicinsk osteopati kan være en effektiv hjælp her.

Hvad aktiveres triggerpunkter?

Udløsere til aktivering af disse triggerpunkter kan være pludselige traumer i hovedet. Bilulykker, fald eller slag kan være årsagen. Men også pludselige bevægelser af overkroppen, såsom hoste, dans og tovtrækning, udløser ubehag. Muskulus scaleni er respiratoriske(vejrtræknings) hjælpemuskler, de er også ofte overbelastet hos patienter med astma og bronkitis.

Behandlingen af skalenus syndrom udføres med lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. Med neuropunktur, bliver musklen stukket til med en tør nål (akupunkturnål) uden medicin, for at få musklen til at slappe af.  Halshvirvelsøjlen skal behandles osteopatisk, da det er her, musklens nerveforsyning stammer fra. Pres på disse nerver kan føre til spændinger i musklen.

Brug af en ergonomisk pude til hovedet kan muligvis lindre ubehaget.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via mail.

Dirk Gahlenbeck 

– Læge og Osteopat, Klinik Gahlenbeck, Kolding –

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopat

https://www.danskeosteopater.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *