Lægemedicinsk osteopati: Smerter i ryggen og maven!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.
Smerter i ryggen og maven! Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Smerter i ryggen og maven!
Lægemedicinsk osteopati til behandling

Anatomie Musculus quadratum

M. quadratus lumborum er en stor muskel i den nedre del af ryggen, der løber langs siden af rygsøjlen. Det hjælper med at holde overkroppen oprejst og er vigtigt for bevægelser som lateral bøjning eller drejning af overkroppen. En svaghed eller spænding i denne muskel kan føre til smerter i ryggen eller hoften. Det er derfor vigtigt at strække og styrke M. quadratus lumborum regelmæssigt for at forebygge ubehag og opretholde ryggens funktion.

 

„Narrestreger fra lumbal rygsmerter“

 

Muskulus quadratus lumborum! Det er også blevet omtalt som “narrestreger fra lændesmerter”, fordi det kan forårsage symptomer på så mange forskellige måder. Hvor er denne muskel? Hvordan kan årsagen findes? Hvordan kan det behandles?

Smerter i ryggen og maven! Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Smerter i ryggen og maven!
Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Hvordan kan årsagen findes?

Muskulus quadratus lumborum sidder fast på alle lændehvirvler, oppe fra (kraniel) bliver den afgrænset af de 12 ribben og nede af til (caudal) ender den ved bækkenet. Dens opgaver er at stabilisere rygsøjlen, trække hoften op og vippe rygsøjlen til siden. De berørte patienter klager over brændende smerter i lænden og i korsbenet. Ubehaget kan trække ind i maven, på ydersiden af bækkenet og i lysken. De berørte kan ikke vende sig i sengen, ubehaget bliver værre stående og gående. Hoste og nysen kan forværre smerten. Smerten bliver ofte udløst ved dagligdags bevægelser, hvor den berørte person bøjer sig fremad og på samme tid til siden for at samle noget op eller løfte noget tungt

 

 

Smerte forveksling

Ubehaget kan let forveksles med radikulære smerter(rodsmerter) i lændehvirvelsøjlen. I de fleste tilfælde,  er en grundig anamnese og fysisk undersøgelse  tilstrækkelig for at stille en diagnose. Hvis det er nødvendigt, kan radiologiske og neurologiske undersøgelser give yderligere værdifulde oplysninger.

Hvordan kan det behandles?

Med lægemedicinsk osteopati teknikker og akupunktur  kan musklen effektivt blive løsnede. Desuden anvendes neuropunktur. Neuropunktur er direkte stikken i musklen og huden med en tør akupunktur nål uden medicin, til muskel afslapning. Ved brug af periost akupunktur, stikkes der direkte i knoglehuden, herved kan yderligere helbredende stimuli opnås. Det er sådan, smerterne behandles.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck, Klinik for osteopati og akupunktur i Kolding
Links:

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati/

https://klinik-gahlenbeck.com/neuropunktur/

https://de.wikipedia.org/wiki/Triggerpunkttherapie

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *