Lægemedicinsk osteopati: „Sports lysken”, sit eget sygdomsbillede!

Aktive atleter har ofte smerter i lysken området. Afhængigt af sporten klager op til 20% af atleterne over smerter i lysken. Smerten udstråler ind i kønsorganerne og ned i låret. Men ikke alle smerter i lysken regionen, som atleten klager over er „sports lysken“. Diagnose og terapi kan være meget forvirrende og kompleks.

Lyske smerter, testikelsmerter, lårsmerter, sportler brok, pubalgia, pubic inguinal syndrom kan være forskellige diagnoser. Men det er ikke ægte brok, hvor der er brug for operativ terapi. Der opstår trykbelastning på nervus ramus genitales ved dennes fascia, som er et resultat af overbelastning. Dette kan udløses af pludselige ryk belastninger såsom ved fodboldspil eller sit-ups.

Patienten klager over stikkende smerter, der udstråler ned på indersiden af låret og kønsorganerne. Først skal Meralgia parästhetica udelukkes, begyndende hofte slidgigt. Sonografi og røntgen kan bruges til diagnostik, og en fysisk undersøgelse er også vigtigt her. En MR-undersøgelse kan være nødvendig til eksklusionsdiagnostik. Men der er ingen undersøgelses beviser, der sikrer diagnosen. Konservativ terapi består af sportsforbud og fysioterapi. Den kirurgiske operative behandling blev efterfulgt af en rekonvalescensvarighed på op til 6 uger. Gennem denne tid, udføres også fysioterapi.

En anden terapeutisk mulighed er lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. Symptomerne kan behandles med lægemedicinske osteopatiske teknikker. Desuden kan der anvendes neuropunktur. En del af neuropunckur er stikken direkte i musklen, og huden med en tør akupunktur nål uden medicin, for at opnå muskel afslapning. Med periost akupunktur, den direkte stikken af knoglehuden, kan der opnås yderligere helbredende stimuli. Hvilken terapeutisk mulighed der bør vælges afhænger altid af patientens individuelle situation. En anbefaling er først mulig efter en personlig samtale med anamnese og fysisk undersøgelse.

Hvis du har flere spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *