Lægemedicinsk osteopati: Ved hovedpine og migræne

Hovedet drøner! Smerten er uudholdelig! Hovedpine, spændingshovedpine, migræne. Der er mange diagnoser! Men hvad hjælper?
 
Vedvarende hovedpine er belastende. Det slider en ned, tager glæden ved livet og kræver store kraftanstrengelser. Men hvad kan hjælpe her? Almen praktiserende læger tilbyder hovedsageligt medicin som terapi. Men, nogle af disse tabletter forårsager selve hovedpinen, hvis det tages i en længere periode. Den såkaldte medicin-induceret hovedpine. Andre tabletter ødelægge nyrerne, som kan resultere i dialyse! Kan osteopati hjælpe her? Ja og nej! Først skal det udelukkes om der er nogle strukturelle skader såsom tumorer, bakteriel og viral inflammation eller problemer med medicinen. Hvis dette ikke er tilfældet, er lægemedicinsk osteopati en mulig behandlings metode.

Meget ofte udløses hovedpine, på grund af spændinger i den korte nakke muskulatur. På grund af spændingen i disse muskler, kan der blive klemt nerver fra den nederste del af kraniet, eller opstå blokeringer af halshvirvler. Resultatet kan være svær hovedpine helt op til den såkaldte trigeminusneuralgi. Med en osteopatisk undersøgelse finder man ved 90 % af alle patienter, betydelige blokeringer i hals- og brysthvirvelsøjlen. Disse områder har en høj indflydelse på blodkar og hoved muskulaturen og er tæt forbundet med hjernenerverne. Behandlingen af blokeringer og mekaniske lidelser i rygsøjlen er den lægemedicinske osteopats domæne. Med osteopatens metoder, kan hovedpine og migræne behandles rigtigt godt. De såkaldte trigger punkter, dette er punkter med høj muskelspænding, der i hoved og hals området kan udløse lokaliseret hovedpine.

Den mest kendte smerte er spændingshovedpine forårsaget af trigger punkter i muskulus trapezius.
Disse smerter kan glimrende behandles ved hjælp af lægemedicinske osteopatiske teknikker. Den lægemedicinske osteopat har mange muligheder for behandling af hovedpine. Men en målrettet diagnose for at udelukke strukturelle skader såsom tumorer, virale og bakterielle infektioner samt akut blødning som ved slagtilfælde er nødvendig.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *