Ler til helbredet, helende jord!Helende jord!

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Helende jord indeholder jern, kalium, calcium, magnesium, selen, zink, fluor, kobber, mineraler og sporstoffer som silica (Kieselerde). Det er fremstillet af ler og mosejord. Det påføres som maske, eller anvendes som pulver eller i kapselform.

Helende jord har længe været brugt mod naturopati og er meget effektiv her. Det anvendes internt og eksternt. For at kunne bruge leret/jorden som medicin rengøres og tørres den ved 130 grader Celsius for at dræbe bakterier.

Helende ler består af et uendeligt antal korn, der kun et par tusindedeler af en millimeter i størrelse. På grund af det store overfladeareal, de danner, kan helende ler fremragende absorbere toksiner. Jo finere leret/jorden er, jo bedre kan den absorbere væsker og fastgøre stoffer til dens overflader.

Det er vigtigt at tage helende jord to timer før eller efter at have taget medicin. Fordi helende ler også binder medicin og dermed kan reducere deres virkning. Hvis du har svært ved at sluge granulat blandingen af ler/jord, kan du også tage kapsler, men deres virkning er ikke helt så effektiv.

Det er meget nyttig ved halsbrand, sure opstød og gastritis, da det binder mavesyre. I tilfælde af diarré kan helende ler/jord forhindre multiplikation af de udløsende bakterier.

Helende ler/jord bruges også i kosmetik. I tilfælde af akne kan regelmæssig brug af en maske med helende ler forbedre det kliniske billede med 80%.

 

Helende ler bruges også i kosmetik.Klinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

Helende ler bruges også i kosmetik.
Klinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

 

 

Helende lermasker bruges til tør og fedtet hud. Maskerne med deres forskellige tilsætningsstoffer påføres i 15-20 minutter.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *