Muskelspændinger kan udløse tinnitus! Med øvelser for nakken!

Sundhedstips – af Dirk Gahlenbeck, læge, osteopati og akupunktur i Kolding.

Muskelspændinger kan udløse tinnitus og døsighed. Hvis tinnitus tone kan ændres ved tryk på de store nakke muskler, er dette en klar indikation af en muskuløs årsag. På grund af forkerte stillinger, stress, forkert og for lange belastninger, spændes nakke musklerne, muskulös splenius capitis og muskulös semispinalis capitis. Disse muskler er placeret på halshvirvelsøjlen, overstimulering af nerverne  kan føre til en slags kortslutning i hjernestammen. Dette fører til, at der opstår ører lyde -> tinitus.

Tinnitus kan intensiveres ved en foroverbøjet kropsholdning. Et siddende arbejde foran computerskærmen den massive brug af mobiltelefonen kan føre til klemmning i skulder- og nakkeområdet. Jo længere du vipper hovedet fremad, jo mere tyngdekraft trækker på nakkemusklerne.

Overdreven vægttræning kan også føre til tinnitus. Hvis brystmusklerne trænes for meget, udøver de et stærkt træk på nakken, hvilket overvælder nakkemusklerne

Det er meget vigtigt at løsne de spændte muskler. Her er osteopatiske behandlingsteknikker og akupunktur meget effektive.

I perioden efter behandlingen bør alle sportsgrene, hvor man tit skal løfte skulderen  eller lægge hovedet i nakken, undgås.

Følgende sportsgrene bør undgås: klatring, tennis, badminton og crawl..

Derhjemme kan du massere de smertefulde områder med en lille bold.

Følgende øvelser kan udføres regelmæssigt på kontoret og dermed give afslapning i nakken og dens muskler

Læg hænderne bag hovedet

Hold hovedet i denne position.Tryk hovedet i hænderne

Samtidig presser du med hænderne mod hovedet

Udfør denne øvelse, så længe du ønsker.

Øvelsen strækker nakkemusklerne. Det stimulerer blodcirkulationen i nakkemusklerne og hjernen. Denne øvelse hjælper patienter med stiv nakke.

Følgende øvelse er særligt velegnet til afslapning af nakken om aftenen efter en lang dag hjemme:

Du skal bruge to tennisbolde og en sok.

Kom tennisboldene i sokken. Læg dig på ryggen. Placer tennisboldene i nakken mellem halshvirvelsøjlen og hovedet. Således udøver tennisboldene tryk på de korte nakke- og hovedmuskler.  Spænding i disse muskler er ofte udløser for hoved-og nakkesmerter.

Vær forsigtig og brug ikke hårde bolde til denne øvelse.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *