Nakkesmerter, en nakkepude kan hjælpe!

Sundhedstips fra Dirk Gahlenbeck Læge, osteopat og akupunktør i Kolding.

Nakkesmerter, spændinger og hovedpine kan være et tegn på, at hovedet ligger forkert når du sover. Det er her nakkestøttepuder skal hjælpe. Puden skal dog tilpasses individuelt til fysikken.

En forkert nakkepude fører til at nakke musklerne bliver belastede forkert. De fortykker sig og kan dermed trykke på nerverne. Dette kan ske, hvis rygsøjlen løftes af en pude, der er for stor. Puden skal støtte på en sådan måde, at halshvirvelsøjlen er placeret i en forlængelse af brysthvirvelsøjlen. Dette er normalt lettere at opnå med små puder. Kun hovedet skal ligge på puden. Puden er beregnet til at støtte den givne form af hovedet. På denne måde kan det hjælpe med at korrigere forkerte stillinger og forebygge og reducere spændinger.

Hvis du sover meget på ryggen, er en lille flad pude en fordel. For at ryghvirvlerne i halshvirvelsøjlen ikke er overbelastede og slides så hurtigt, bør puden ikke være for flad. Når du ligger på ryggen, skal næsen pege op ad, og hagen bør ikke være på brystet.

De, der sover på siden, har brug for en tykkere pude. Puden er beregnet til at støtte rygsøjlen på en sådan måde, at rygsøjlen danner en lige linje op til bækkenet.

De, der ligger på maven, er meget tilbøjelige til at få problemer med nakken, fordi de sover med en fordrejet hals. Især hvis puden er for høj, kan der opstå alvorlige problemer med nakken.

Når du køber en nakkepude, skal du være opmærksom på hårdheds graden af din madras. Følgende gælder: med en hård madras, hvor skulderen ikke synker, skal puden være højere, med en blød madras skal puden være fladere.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *