Historie om øreakupunktur

I traditionel kinesisk medicin kendte man i århundreder til bestemte punkter i øret og brugte dem til behandling med øreakupunktur, men der var ikke udviklet et specifikt system baseret på disse punkter.

Selv den antikke egyptiske og persiske medicin kendte til muligheden for terapeutisk indflydelse gennem ørebrusken.
Øreakupunktur stammer fra den franske læge Dr. Paul Nogier, der omkring 1950 opdagede somatotopen på ørebrusken, et komplekst system med punkt repræsentationszoner næsten for hele organismen.

Somatotop

Han udviklede øresomatotopen, som vi i dag kender som “den omvendte embryo”. Begrebet “somatotop” stammer fra neuroanatomi og betegner en region af kroppen, hvor hele organismen er repræsenteret i miniature. Til forskel fra kropsakupunktur er øreakupunkturpunkterne imidlertid udelukkende reaktionspunkter, der kun er aktive og påvirkelige i tilfælde af en funktionsforstyrrelse af deres korresponderende organ.

Nogiers erkendelser spredte sig hurtigt i hele Europa. De nåede også til Kina, hvor de blev integreret i det traditionelle kinesiske medicinske system.
Karakteristisk for øresomatotopen er muligheden for at påvirke hele organismen regulerende gennem specifikke punkter. Øreakupunkturpunkterne er relativt overfladiske, som regel mindre end 1 mm dybe. Ofte er de tæt forbundet med større kar eller nerver.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Beviste indikationer

Takket være den punktuelle repræsentation af hele organismen på ørebrusken kan øreakupunktur påvirke mange funktionelle forstyrrelser. Generelt gælder det: Akupunktur helbreder, hvad der er forstyrret. Akupunktur helbreder ikke, hvad der er ødelagt.

Metoden er særligt effektiv ved følgende symptomer:

  • Smerter og bevægelsesbegrænsninger i muskuloskeletale systemer, både akutte og kroniske: cervikalgi, lumbalgi, ischialgi, myalgier, efter akutte traumer og ledsmerter.
  • Hovedpine, migræne, neuralgi.
  • Funktionelle forstyrrelser i indre organer
  • Allergiske sygdomme
  • Psykovegetative tilstandforstyrrelser
  • Svimmelhed.
  • Søvnforstyrrelser
  • Afhængighedsbehandling.
  • Ofte er det hensigtsmæssigt at kombinere øreakupunktur med kropsakupunktur.

Praktisk fremgangsmåde

Behandlingen udføres på den afslappede patient.

Inden behandlingen undersøges ørebrusken omhyggeligt i godt lys for at registrere eventuelle rødme, eksem eller andre lokale forandringer.
Før akupunkturen udføres en grundig desinfektion af ørebrusken med en spritserviet. Dette reducerer risikoen for en inflammatorisk reaktion. Til øreakupunktur anvendes meget tynde, lavt traumatiserende og steriliserede engangsnåle af stål. Diameteren af egnede nåle er 0,2-0,3 mm.
Normalt efterlades nålene i 15-30 minutter. Akutte sygdomme kræver ofte to behandlinger om ugen, kroniske sygdomme behandles hver eller hveranden uge.

Permanåle, er nåle der forbliver på et sted i længere tid for at skabe en vedvarende irritation, findes i mange varianter.

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej