Osteopat Kolding: Sport er mord, fitness vanvid gør mænds blodårer hårde.

Fitness vanvid gør mænds blodårer hårde! 

 

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Hvad kan jeg selv gøre?

Igen og igen spørger patienter, hvad kan jeg selv gøre? Dette spørgsmål har beskæftiget mig i meget, og jeg har undersøgt mange ting og kasseret mange igen. Under “blog” på min hjemmeside kan du finde anbefalinger omkring dit helbred.

 

Fitness vanvid gør mænds blodårer hårde! Forkalkede kranspulsårer på grund af for meget sport! Sport er mord!

 

Winston Churchills påståede citat “No Sports!” bliver ofte citeret af sportsmodstandere, men der er ingen autentisk kilde til det. Faktisk var Churchill sportslig aktiv i sin ungdom og dyrkede sportsgrene som fægtning, skydning, ridning og polo. Der er tegn på, at han muligvis havde ret, når han sagde, at for meget sport kan være farligt.

I en stor undersøgelse i USA, evaluerede forskere data fra 5115 forsøgspersoner. Observationsperioden var 25 år, i begyndelsen af undersøgelsen var deltagerne mellem 18 og 25 år gammel og blev regelmæssigt spurgt om deres sportsaktiviteter. Ved observationsperiodens afslutning blev der anvendt en CT-scanning til at bestemme, i hvilket omfang der var dannet aterosklerotiske plaques i koronar blodårene. Personer, der lavede mindre end 150 minutters fitness om ugen havde en øget risiko for forhøjet blodtryk og type 2 diabetes.

 

 

Men deltagere, der udøvede mere end 7 timers sport om ugen havde en 27% højere risiko for forkalkning. Det var endda 86% højere for hvide mænd! Resultaterne for hvide kvinder var ens. Så sport er mord i det mindste skader for meget sport koronar arterierne.

( CARDIA – Studie/ Laddu Dr egal.Mayo Clan Proc 2017,92 1660-1670)

Denne undersøgelse drejer dig selvfølelig udelukkende om alt for meget,ekstrem sport og ikke om almindelig sund og fornuftig sport og bevægelse.

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for osteopati og akupunktur i Kolding.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *