Osteopati er en metode med få bivirkninger ved mellemørebetændelser

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Mellemørebetændelse

En mellemørebetændelse, også kendt otitis media, er en betændelse i mellemøret, som befinder sig bag trommehinden. Denne tilstand forekommer ofte hos børn, men kan også forekomme hos voksne. Symptomer på en mellemørebetændelse kan være øresmerter, feber, høretab, trykken i øret og nogle gange endda udflåd fra øret. Standardbehandlingen involverer normalt smertestillende medicin og eventuelt antibiotika. Osteopati er en metode med få bivirkninger ved mellemørebetændelser.

Hvad kan man ellers gøre?

Barnet skriger, det græder, øret gør ondt. – Hvad skal der gøres? Gang på gang det samme, barnet skriger, det græder, øret gør ondt. Det har en mellemørebetændelse. Vejen går til lægen. Han kigger i øret, genkender sygdommen og behandler med smertestillende og antibiotika. Men er det virkelig alt, man kan gøre? Skader hyppig brug af antibiotika ikke? Hvorfor opstår disse hyppige, gentagne tilfælde af mellemørebetændelse i barndommen?

Osteopati er en metode med få bivirkninger ved mellemørebetændelser.

Hyppig antibiotikabehandling er ofte ikke hensigtsmæssig og kan føre til antibiotikaresistens. Tarmfloraen kan ødelægges, hvilket kan medføre betydelige fordøjelsesproblemer. Hvad skal man så gøre? Her tilbyder osteopati et fornuftigt alternativ. Et barns kranie er anderledes end en voksens, øregangen forløber fladere, hvilket gør at lymfevæsken ikke dræner så godt. Dette kan føre til lymfestase og betændelse. Også blokeringer i korsbenet kan via refleksveje og muskelspændinger stige op ad rygsøjlen og forårsage fejlstillinger af nakkehvirvlerne. Dette vanskeliggør dræning af lymfe fra hals-, nakke- og mellemøreområdet. Betændelser er ofte resultatet heraf. Den amerikanske børnelæge og lægelige osteopat Jane Carreiro kunne imponerende dokumentere effektiviteten af lægelige osteopatiske teknikker i behandlingen af mellemørebetændelser. Lægelig osteopati er et alternativ med få bivirkninger og succesfuldt alternativ til ren lægeemedicinsk behandling af børn med mellemørebetændelser.

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat
Klinik Gahlenbeck i Kolding

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati-for-boern/

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati-for-spaedboern/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24917631/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *