Osteopati : Hjælp til mange sygdomme!

Osteopati: Hjælp til mange sygdomme! Fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat, Kolding.

 

Alle har hørt om kiropraktorer og massører. Kiropraktorer manipulerer leddene. Massører behandler musklerne.

Osteopater behandler hele kroppen for at genoprette sundheden i alle kropsdele.

 

Medicinske osteopater behandler ikke kun symptomer, de hjælper og støtter din krop til at forbedre, genoprette og finde sundhed. Formålet med behandlingen er at opnå en ny balance i kroppen, der svarer til dens muligheder.

I lang tid har lægevidenskaben betragtet skelet og muskler som et isoleret organsystem, der udelukkende er ansvarlig for funktionen af holdnings- og bevægelsesapparatet. Det faktum, at en begrænsning af mobiliteten (f.eks. på grund af skader, betændelser eller andre ændringer) eller såkaldte holdnings skader, men også har indflydelse på organsystemer og også kan forårsage funktionsfejl og sygdomme der, blev først anerkendt af læge medicinske osteopater.

Et princip for læge medicinsk osteopatisk er: “Enhver ændring i muskuloskeletalsystemet i form af for meget eller for lidt fører til en lidelse, der kan udløse en sygdom. Vores krop fungerer kun optimalt, hvis dens hovedkomponenter (muskel og skelet system, indre organer, mave, tarmsystem, kranium, hjerne og rygsøjle, øre-hals-næse-system, psyke) er i balance med hinanden”.

Formålet med læge medicinske osteopatiske behandlinger er at forbedre strømmen af energi mellem de enkelte organsystemer, musklerne, leddene, hovedet og rygsøjlen. Læge medicinske osteopatiske behandlinger har ikke kun en effekt lokalt, men også globalt på hele organismen som en holistisk terapi med en dyb effekt.

Medicinsk osteopati forbedrer ikke kun funktionaliteten af det behandlede organ. Samtidig fører funktionsoptimeringen også til strukturelle ændringer i hele organismen: Organerne forsynes bedre med blod, stofskiftenedbrydningsprodukt og toksiner transporteres hurtigere væk via lymfesystemet. Disse ændringer har igen indflydelse på musklerne og skelettet: gennem den bedre blodforsyning og aflastning af stofskiftet forbedres bevægelsesfunktionerne betydeligt.

Som en holistisk metode fremmer osteopati de selvhelbredende kræfter og organismens optimale reguleringsevne.

 

Osteopati

 

Osteopater er specialister i at bruge osteopatiske manuelle teknikker til diagnose og behandling. Ethvert område af kroppen kan behandles. Ryg, muskler, sener, ledbånd, nerver, knogler, indre organer. Hovedet kan også behandles ved hjælp af kranio-sakrale teknikker. Maven og dens organer behandles med viscerale teknikker.

Som osteopat praktiserer jeg en holistisk behandlingstilgang for at hjælpe dig. Hvis en del af din krop er syg, påvirkes resten altid. Der er ingen isolerede sygdomme! Kroppen reagerer altid som en helhed. Har du tandpine? Kan du ikke tygge, du sover dårligere, du er træt, du er ufokuseret. Der kan være en byld, du kan få feber. Du kan muligvis ikke gå til en fest, du har set frem til i lang tid. Du er altså syg som helhed!

Som læge og osteopat behandler jeg ikke kun led eller muskler. Jeg ser, undersøger og behandler altid hele kroppen! Her kan jeg stole på årtiers erfaring som specialist i almen og manuel medicin, osteopat og akupunktør.

 

Hvad er forskellen mellem en lægemedicinsk osteopat og en kiropraktor?

 

Som lægemedicinsk osteopat behandler jeg ikke kun led! Kiropraktorer har fokus på leddene. Lægemedicinske osteopater bruger hele kroppen og alle væv i deres behandling. Muskler, sener, ledbånd, nerver, bindevæv, fascia, blodkar, nervekanaler.

Kiropraktorer knækker ofte knoglerne hurtigt på plads. Resultatet er et „pop”. Jeg bruger en række andre teknikker og aldrig en rykkende hurtig teknik med et pop. Disse opfattes ofte af patienter som ubehagelige og kan efter min erfaring være potentielt farlige.

Jeg undersøger og behandler altid hele ryggen og ikke kun i det område, hvor du har smerter eller problemer.

Som læge kan jeg også ty til andre behandlingsteknikker, ordinere medicin, undersøge blodprøver og meget mere.

Osteopati er udbredt blandt læger i USA (der har deres egen speciale) og Tyskland. I Danmark er den stadig meget ung og udføres hovedsageligt af ikke-læger.

 

Hvis et led, organ ødelægges, som i reutoid arthritis, scroillose, efter hofte- og knæoperation, efter et hjerteanfald eller slagtilfælde, er det muligt at forbedre din tilstand ved hjælp af lægemedicinsk eosteopatiske behandlinger og andre komplementære procedurer.

“Der er ingen patient, der ikke har gavn af lægemedicinsk osteopatisk behandling”

                         Viola Frymann, læge i osteopati (1921 -2016)

 

Jeg tilpasser altid behandlingsteknikkerne til patienten og deres respektive tilstand. En baby, et lille barn, en ældre dame med osteoporose skal behandles anderledes end en ung konkurrenceatlet.

Som lægemedicinsk osteopat behandler jeg ikke kun sygdomme i bevægeapparatet, men også mange andre sygdomme.

Hvilke lidelser kan behandles?

– Ryg-, kæbe- og ledsmerter

Bryst,- lændesøjlesmerter, intervertebrale diskusprolapser, temporomandibulære ledsmerter, skæv nakke, “tennis og golfspillers albue”, hånd-, skulder-, hofte-, knæ- og fodsmerter.

– Kroniske smerter, hovedpine, migræne

-Luftvejssygdomme

Astma, emfysem, kronisk bronkitis

– Funktionelle tarmsygdomme

Mave- og tarmklager, ulcerøs colitis, Crohns sygdom, forstoppelse

– Hjerte-kar-sygdomme

Venøs og lymfatisk overbelastning, svimmelhed, åreknuder symptomer, hæmorider symptomer

– Forstyrrelser i urin og-kønsorganerne

Menstruationskramper, funktionel blære og nyresygdomme.

– Øre-, næse-,  halslidelser

Tinnitus, kronisk bihulebetændelse, pludseligt høretab

– Nerve lidelser

Koordinationsforstyrrelser, nervebetændelse, neuralgi, iskias

– Børnesygdomme

Konsekvenser af fødselstrauma, hyperaktivitet, hypokinese, begyndende skoliose

– Postoperative komplikationer

Ar, dårlig sårheling, muskelhæmatomer, konsekvenser af brud, forstuvninger, sportsskader

– Allergier

 

I min klinik kombinerer jeg min erfaring og viden som læge, specialist i almen medicin og manuel medicin med viden om årtusinder gammel akupunktur og viden om amerikansk osteopati for at hjælpe dig.

Jeg glæder mig til at se og behandle dig i min klinik.

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *