Osteopati for børn

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

At finde sundhed er lægens opgave, sygdom kan enhver finde.

A.T. Still 

 

Kære forældre, kære børn !

Grundlaget for vores terapi er det medicinske osteopatiske koncept. Den osteopatiske medicin omfatter en omfattende undersøgelse, diagnose og behandling af dysfunktioner i bevægelsessystemerne, de indre organer og nervesystemet. I centrum for terapien står ikke behandlingen af symptomer, men styrkelsen af kroppens iboende selvhelbredende kræfter. Nyfødte, spædbørn, børn og unge er ofte patienter hos osteopaten med deres sygdomme og dysfunktioner. Forstyrrelser og dysfunktioner i disse tidlige leveår påvirker ofte den senere fysiske og mentale udvikling negativt.

Osteopati hos børn Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck i Kolding

Som osteopat behandler jeg dit barn med mine hænder og løsner blokeringer og muskelspændinger. Især vigtige er dysfunktioner i kraniet. Ved fødslen består det af flere bløde knoglelag og bindevævsplader, som fusionerer sammen indtil puberteten og endda senere.

 

 

 

 

 

Ved fødslen opstår der på grund af fødselskanalens snæverhed og brugen af fødselstang og sugekop meget stærke kræfter, der virker på barnets hoved. Dette kan føre til forskydninger og knogleasymmetrier. Der opbygges tryk- og trækvirkninger, som forårsager forstyrrelser i kraniesømmene og nerveudgangspunkterne. Alle vigtige nerver, der regulerer og overvåger kropsfunktionerne, forlader kraniet gennem nerveudgangspunkter. Således kan forstyrrelser fra hovedet sprede sig gennem hele kroppen via nerver, muskler, ledbånd og sener. Disse forstyrrelser kan påvirke den normale fysiske og mentale udvikling. Under fødslen kan der også forekomme læsioner, spændinger osv. i rygsøjlen og indre organer, som skal behandles.

Hvilke symptomer kan behandles?

– Allergier

– Dysleksi

– Astma

– Øjenproblemer

– Sengevædning

– Søvnproblemer

– Skrigende børn

– Øreproblemer

– Tre-måneders kolik

– Gangbesvær

– Udviklingsforstyrrelser

– Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)

Skrigende børn

Sikkert har du også bemærket, at antallet af såkaldte skrigende børn bliver større og større. Det er klart: Babyer vil ikke irritere deres omgivelser med det ofte irriterende gråd eller bare gøre opmærksom på sig selv, som nogle forældrerådgivere mener. De føler sig bare utilpasse og usikre i deres nye verden, og den eneste måde at vise dette på er ved at græde. Talrige studier har nu bevist, at disse tilpasningsvanskeligheder på ingen måde behøver at være harmløse forstyrrelser, der vil vokse væk med tiden. Såkaldte sensoriske defensivitets- og opfattelsesforstyrrelser (barnet oplever enhver berøring som fjendtlig). Skævheden udløses normalt af bøjninger i den øvre del af nakkehvirvelsøjlen under fødslen. Konsekvensen: Børnene kan kun vippe hovedet til den ene side og reagerer særligt følsomt over for berøringer. Derudover er der ofte problemer med amning og i den mentale og fysiske udvikling, fordi børnene ikke kan dreje hovedet i den rigtige retning.

Sådanne funktionelle forstyrrelser, der ofte belaster familielivet kraftigt, kan effektivt behandles osteopatisk uden brug af medicin og uden bivirkninger. I løbet af tre til fem terapisessioner kan blokeringerne løses med blide manuelle manipulationer. Børnene kan derefter bevæge hovedet frit, følsomheden over for berøring og fejlstillingen forsvinder, og babyerne kan opdage deres omgivelser “stressfrit” med alle sanser. Som læge med specialisering i manuel medicin og osteopati har jeg i mange år specialiseret mig i behandling af funktionsforstyrrelser i holdnings- og bevægeapparatet hos børn og voksne og kan dermed meningsfuldt støtte arbejdet hos børne

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat
Klinik Gahlenbeck, Kolding

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati-for-boern/

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati-for-spaedboern/

Danske Osteopater
https://www.danskeosteopater.dk

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *