Osteopati Kolding: Gangusikkerhed, lægkramper og hælspore har ofte en årsag!

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati Kolding.

 

Årsagen til gangusikkerhed, lægkramper og hælspore

 

Natlige lægkramper er et almindeligt problem. Ofte skyldes det magnesiummangel og/eller muskelsyring. Her kan en godt  magnesiumpræparat hjælpe. Hvis dette ikke virker, kan årsagen være en forhærdet lægmuskel. Hvis den forhærdede muskel strækkes for meget i søvne, kan det udløse en smertefuld krampe. Denne smerte udløses af et triggerpunkt. Triggerpunktet kan let findes i musklen på grund af sin tryksmerter og hårdhed, fortæller Dirk fra osteopati Kolding.

 

Hvad er Triggerpunkte?

 

Triggerpunkter er følsomme punkter i musklerne, der kan forårsage smerte, når de trykkes eller irriteres. Disse punkter kan opstå på grund af forskellige faktorer som stress, overbelastning eller skader. Når triggerpunkter er aktive, kan de forårsage smerter andre steder i kroppen, kendt som “udstrålende smerte”. Behandling af triggerpunkter kan udføres gennem osteopati eller akupunktur for at reducere muskelspændinger og lindre smerterne.

 

Triggerpunkter i lægmuskulaturen

 

Spændinger og triggerpunkter i underbenets muskler kan føre til mange gener. Natlige lægkramper er kun et symptom, følelsesløshed og gangusikkerhed kan også være konsekvenser. De fleste smerter i fodbuen har deres årsag i en forhærdning af lægmuskulaturen. Den såkaldte hælspore, spændinger og triggerpunkter i underbenets muskler kan føre til mange gener. Natlige lægkramper er kun et symptom, følelsesløshed og gangusikkerhed kan også være konsekvenser. De fleste smerter i fodbuen har deres årsag i en forhærdning af lægmuskulaturen. Den såkaldte hælspore har sin årsag i et triggerpunkt i lægmuskulaturen. Ikke i den knoglespor på hælen, som den fejlagtigt er opkaldt efter.

 

Årsagen til dannelse af triggerpunkter i lægmuskulaturen

 

Den funktionelle forskel i benlængden er ansvarlig for dannelse af triggerpunkter i lægmuskulaturen! Hvordan opstår denne? Svagheden, som følge af vores oprejste gang, er bækkenet. Hele vægten af vores overkrop hviler på bækkenet. De indre organer, hovedet, rygsøjlen presser alle på korsbenet. Dette ligger som en kile mellem hofterne. De skal bære hele byrden af overkroppen og samtidig balancere bevægelsen af rygsøjlen og benene.

 

Den funktionelle forskel i benlængden

Ved slag, stød eller fejlbelastning opstår der ofte en forvridning af hoftebenet og en forskydning af hofteleddets skål. Dette resulterer i en tilsyneladende / funktionel forkortelse af benet. Som følge heraf står og sidder den berørte person skævt. Hvis det ene ben er blot få millimeter kortere end det andet, flyttes en stor del af kropsvægten til siden af det forkortede ben. 90% af befolkningen har en funktionel forskel i benlængden. Årsagen kan være en hoftebensforskydning, som ofte er erhvervet allerede i barndommen. Denne er grundårsagen til mange sygdomme.
Der kan opstå fejlbelastninger i lændehvirvelsøjlen, brysthvirvelsøjlen og nakkehvirvelsøjlen, hvilket kan medføre pres på nerver, der stammer fra rygsøjlen. Muskler forsynet af disse nerver spænder op, organer får dårligere blodcirkulation. Muskelsmerter, ledslidgigt, men også rygsmerter, iskias, diskusproblemer og endda sygdomme i de indre organer som lungesygdomme, hjertesygdomme og tarmsygdomme samt migræne, hovedpine, udmattelsestilstande, svimmelhed, øresusen kan være resultatet.
Hoftebensforskydninger og bækkenfejlstilling opstår ofte allerede som følge af fødselsprocessen. Derfor er behandling fra spædbarn til ældre meningsfuld. Lægelige osteopater kan let korrigere den funktionelle forskel i benlængden, hvis årsagen er en bækkenfejlstilling. Fejljusteringer i bækkenet og rygsøjlen fører også til fejljusteringer i nakkehvirvelsøjlen.
En normal skeletstatik er afgørende for god sundhed.

Terapi

Behandlingen med teknikker fra lægelig osteopati Kolding, kan korrigere bækkenstatikken, udligne benlængdeforskellen og behandle årsagen for symptomerne. Som supplement kan triggerpunktet “slettes” ved hjælp af neuropunktur. Ved neuropunktur stikkes der i huden og musklerne over triggerpunktet. Dette sker med en akupunkturnål uden medicin, hvilket resulterer i hurtig muskelafslapning. Gennem periostakupunktur, direkte nåling af knoglehinden, kan yderligere helbredende stimuli gives.

Dirk Gahlenbeckeck, Læge og Osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for osteopati Kolding.

DSSM

Dansk Selskab for Muskuloskeletal MedicinLinks

www.dsmm.org

DMAS

Dansk Medicinisk Akupunktur Selskab

www.dmas.dk

DANSKE OSTEOPATER

www.danskeosteopater.dk

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *