PEP-Process- og embodimentfokuseret psykologi

Hvad er PEP?

PEP står for Process- og embodimentfokuseret psykologi og kaldes også for tapping, fordi man bogstavelig talt “tapper” med sine fingre på sin krop.

Du kan bruge pegefinger og langemand eller alle fingerspidser på en gang.

PEP er en såkaldt energipsykologisk metode, der kombinere krops og samtaleterapi.

Det handler om at opløse blokeringer, som skyldes gamle traumer og negative følelser som angst, depression, skam og vrede.

Denne metode er i stand til at få slippet blokeringerne. Disse har som regel rod i smertefulde minder, og blot man tænker på det, genopleves smerten. For at slippe for at mærke den, lukker man ned og begynder at tænke begrænset, “ jeg dur ikke til noget”, “Jeg er håbløs til alt”.

Den negative begrænsede tænkning fører igen til, at nervesystemet alarmeres.

PEP virker, fordi det “går ind ad bagdøren” og beroligere nervesystemet, så de negative tanker og følelser ikke overmander en.

Intensiteten af de stærke følelser eller ubehag, sænkes jo flere gange, man tapper, så der til sidst falder ro på.

Det virker med et samme, men også på lang sigt.

Efter et par gange vil man opleve, at kroppen vænnes af med at overreagere på den negative besked, så der skabes indre balance.

Ved at sætte ord på de smertelige tanker og følelser, mens man tapper, tager man magten fra de negative tanker.

Med Tapping teknikkerne fra Process- og embodimentfokuseret psykologi kan følelsesmæssig stress og fysiske gener lindres på en enkel og effektiv måde. Det er altid overraskende, hvor effektiv og vedvarende denne behandling er!

Dorte Gahlenbeck, PEP behandler

Hvordan kan det hjælpe kroppen til at slappe af og give slip på gamle traumer, at man banker på forskellige punkter?

Metoden hedder tapping og har en dokumenteret effekt i forhold til at dæmpe stress, afhjælpe traumer og få hjernen på bedre tanker, når vi tænker negativt.

Forskning viser, at PEP på relativ kort tid frembringer reelle, varige gennembrud og skaber markante bedringer på eller fjerner lidelse helt.

Det er logisk, at når man kombinere kinesisk trykmassage og moderne samtaleterapi, så man påvirkes både fysisk og psykisk samtidig, virker terapien mere effektivt. Både bevidst og ubevidst, hvilket er tanken bag tapping, som ifølge mange rent faktisk virker.

Hvis man ikke tror på kinesisk medicin og gerne vil have en mere vestlig forklaring på, hvorfor tapping virker, skal man have fat i kroppens stressrespons og amygdala. Amygdala sidder dybt inde i hjernen og er hovedtransmitteren af stress i hele kroppen.

Når amygdala alarmeres af eksempelvis negativ tænkning eller en akut fare, alarmeres hele kroppen.

Når amygdala omvendt falder til ro, skifter vores krop i stedet til et anti-stresssystem, hvor vi kan se klart, træffe beslutninger og ændre kurs.

Tapping udnytter simpelthen, mener man, naturlige processer i det limbiske system.

Jeg kan kombinere mine PEP behandlinger med NADA (øreakupunktur).NADA gør dig mere rolig og rustet til selve behandlingen.

Hvis dette er tilfældet skal du komme 1 time før PEP behandlingen, for at modtage NADA først.

PEP kan bruges til alle former for ubehag Her er en oversigt over nogle af de problemstillinger der kan behandles.

Angst og panik – at give slip på angst og bekymring

Stress management – håndtering af stress

Problemer i forhold til andre – at klare vanskelige mennesker

Misundelse, jalousi og “Kærlighedssorger” – ændre mønstre i forhold til andre

Evindelig udsættelse af problemet eller opgaven, at overkomme frygt og konfliktskyhed

Depression

Tvangstanker og besættelse

Akutte traumer

Vrede og raseri – kontrol af vrede mod egne børn

Sorg

Social angst

Angst for at tale til forsamlinger

Højdeskræk

Flyskræk

Tandlægeskræk, angst for scanning og andre medicinske procedure

Alle almindelige fobier

Fysisk smerte – at håndtere kronisk smerte eller sygdom

Afhængighedsproblemer

Rygestop

Vaner i forbindelse med afhængighed

PTSD – Post Traumatic Stress Disorder

”Sceneskræk” – eliminering af eksamens angst eller nervøsitet ved interview

Selvudslettende adfærd – manglende selvsikkerhed

Irrationel skyld

At opnå den rette kropsvægt

Bedre selvværd

Manglende mod til at følge sine drømme

Ordblindhed

Søvnproblemer

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej