Periost akupunktur

Periost akupunktur efter Dr. med. Felix Mann

Den londonbaserede læge og grundlægger af British Acupuncture Society, Dr. Felix Mann, er opfinderen af Periost akupunktur. Det er det vigtigste fremskridt i de sidste 2000 års akupunkturhistorie. Det er en ‘revolutionerende’ speciel form for klassisk akupunktur. På få kroppspunkter gives der en målrettet stimulering af periostet (knoglehinden) med akupunkturnåle. Det er en speciel form for akupunktur. Stimuleringspunkter og strukturer i rygsøjlen, periostet (knoglehinden), bliver kortvarigt nålet, hvilket positivt påvirker organismen ved smerter. Inden for bevægeapparatet og specifikt rygsøjlen bliver Periost akupunktur efter Dr. Felix Mann ofte betegnet som ‘chiropraktik med akupunkturnålen’.

Periost akupunktur behandlingen foretrækker især områder, hvor der ofte findes vævsforandringer, sammenlignelige med såkaldte triggerpunkter eller ømme punkter, i underhudsvævet og tager hensyn til patienternes konstitutionelle særegenhed.

Periost akupunktur efter Felix Mann hjælper med at lindre smerter og fremme vævregenerering. Det bruges ofte til muskuloskeletale problemer som rygsmerter, ledsmerter eller sportsskader.

Behandlingen foregår normalt over flere sessioner og kan variere afhængigt af den individuelle symptombillede. Det anbefales at blive behandlet af en erfaren terapeut for at opnå de bedst mulige resultater.

En personlig historie fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding

Jeg begyndte allerede som studerende på 23 år at få mine første erfaringer med akupunktur under mit studie. På Universitätsklinikum Hamburg Eppendorf blev der tilbudt en frivillig akupunkturkursus. Siden da har akupunktur fulgt mig i min lægekarriere. Det er en daglig del af mit arbejde og giver mig tilfredshed.

Men det var ikke altid sådan. Som ung læge var jeg lige så begejstret og fascineret af denne elegante, næsten bivirkningsfri behandlingsform. Men jeg var også frustreret, da det ikke var muligt for mig at reproducere mine succeser.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Felix Mann

Det skulle ændre sig! Jeg lærte den engelske læge og akupunktør Felix Mann at kende. Med en mesterlig gestus skubbede han mit gamle billede af akupunktur til side. Hans credo: Meridianer eksisterer ikke! Akupunkturpunkter eksisterer ikke! Han talte om områder. Disse områder er ofte følsomme selv hos raske mennesker og bliver smertefulde hos syge!

Han afviste konceptet med meridianer. Han så udstrålingsfænomener, der fulgte efter nålestikket, som det chi, som kineserne postulerede, der skulle flyde gennem de ikke-eksisterende meridianer.

Han lagde stor vægt på akupunkturens stimulationsstyrke! Han identificerede som de første stærkt reagerende patienter, som han kaldte “strong reactor“

En typisk udtalelse fra ham citerer jeg her: Akupunktur – meridianer er ligesom de geografiske meridianer ikke virkeligt eksisterende. Hvis nogen forsøgte at grave Greenwich-meridianen op med en spade, ville han sandsynligvis ende på sindssygeanstalten. Måske vil lægerne, der tror på akupunktur-meridianerne, en dag møde den samme skæbne.“

For mig personligt var der en akupunktur før Felix Mann og en efter ham. Min akupunktur blev mere effektiv og reproducerbar. Hans koncepter som “strong reactor”, stimulationsstyrke og dysfunktion i den øvre fordøjelseskanal påvirker også mit arbejde som læge og osteopat.

Felix Mann var grundlægger af det medicinske akupunkturselskab, hvor han var præsident fra 1959 til 1980. Han var den første præsident for Acupuncture Society i 1980. I 1995 blev han tildelt den tyske smertepris. Han skrev flere akupunkturbøger, de første var traditionelle akupunkturbøger: Textbook of Acupuncture, Atlas of Acupuncture, Acupuncture Cure of Many Diseases. Disse bøger var baseret på de gamle kinesiske traditioner. Ligesom alle traditionelle akupunkturbøger er de en gentagelse af den samme indhold med lette variationer.

Hans vigtigste bog, Reinventing Acupuncture, blev udgivet i 1992. Den er fyldt med egne observationer, nye ideer og teorier! Den har revolutioneret akupunkturen og katapulteret den ind i moderne tid, specielt med periost akupunktur.

Et eksempel på periost akupunktur kan findes her

Området for Spina Illiaca Anterior superior: I rygleje stikkes direkte på den mest fremtrædende del af Spina illiaca superior. Der stikkes direkte i knoglen.

Ved nålestikket kan der opstå udstrålinger til korsryggen, underlivet og låret. Indikationer kan være: Kors- og lændesmerter, irritabel blære, kronisk prostatitis, gynækologiske smerter og irritabel tyktarm. Knæsmerter, smerter på forsiden af låret.

I dag bruger vi på Klinik Gahlenbeck, Klinik for Osteopati og Akupunktur teknikkerne efter Felix Mann En videreudvikling af den franske læge Dr. Didier Vandesrasier VanMann-Akupunktur og neuropunktur, som jeg har udviklet.

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej