Sænk dit blodtryk, følg disse 4 regler!

Sænk dit blodtryk!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Sænk mit blodtryk, hvad kan jeg selv gøre?

 

Igen og igen spørger patienter „ Hvad kan jeg selv gøre for mit helbred“? Dette spørgsmål har beskæftiget mig i lang tid. Jeg har afprøvet mange former for terapi og forsøgt mange metoder og kasseret mange ting igen. Her finder du tips og anbefalinger omkring dit helbred.

 

Leder du efter en nem måder at sænke dit blodtryk på? Ønsker du at reducere din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde, øjensygdom, erektil dysfunktion, demens og nyresygdom? Så følg fire enkle regler!

 

Hvad er højt blodtryk?

 

Højt blodtryk, også kendt som hypertension, opstår, når trykket i ens arterier er for højt. Dette kan øge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. Behandling kan omfatte ændringer i livsstil såsom sund kost og motion samt medicin for at kontrollere blodtrykket. Det er vigtigt at kontrollere.

 

Hvad kan jeg selv gøre?

 

1.Stop med at ryge!!

Rygning øger dit blodtryk! Med det første sug af en cigaret indsnævres dine blodkar med 30 procent. Rygning skader dine blodkar! Det øger din risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde betydeligt!

 

2.Bevæg dig!

Regelmæssig aerob træning såsom walking, cykling og svømning sænker blodtrykket og holder blodkarrene elastiske!

 

3.Bevar roen og reducer  stress.

Selv en halv times gåtur i skoven kan reducere din stress ( se også: 20 minutter i det grønne reducerer stress ) Lær en afslapningsøvelse!

 

4. Spis sundt!

En tilstrækkelig forsyning af mikronæringsstoffer såsom calcium, magnesium og C-vitamin er vigtigt for dine blodkars sundhed. Reducer dit saltindtag! Bemærk det meste af saltet, vi indtager findes i færdige produkter som: brød, pizza, chips ikke fra salt bøssen! Lav din egen mad med naturlige ingredienser! Bag dit eget brød og bestem selv dit saltforbrug!

 

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat hos Klinik Gahlenbeck

Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *