Spis mere hvidløg!

Sundhedstips fra Dirk Gahlenbeck Læge, osteopat og akupunktør i Kolding.

Hvidløg er ikke kun velsmagende, det øger også vores velvære og sundhed!

Ved at spise hvidløg bliver vi fittere. Hvidløgsolie kan aflaste vores hjerte under sport. Allerede i oldtiden spiste olympiske atleter og folk, der udførte tungt fysisk arbejde, hvidløg. Dette skulle hjælpe dem til bedre at kunne udholde den fysiske belastning.

Undersøgelser har vist, at hvidløg er effektiv til behandling af betændt tandkød. Hvidløg har effektive antibakterielle, antifungale og antivirale egenskaber. Denne virkning udfoldes også direkte i mundhulen og kan således beskytte mod sygdomme.

Mange undersøgelser tyder på, at hvidløg beskytter os mod oxidativ stress og dermed bremser vores aldringsprocesser. For at blive ældre absorberer vi mad og ilt, som vores krop omdanner til energi. I denne proces ødelægges celler undertiden. Som følge heraf bliver vores hud slap og vores hjerne langsommere. Denne proces kaldes oxidativ stress.

Hvidløg øger produktionen af stoffer i blodet, der modvirker ødelæggelsen af cellerne. Således kan hvidløg bremse aldring.

Hvidløg er sundt og godt for vores immunforsvar. Hvidløg er effektiv mod bakterier, vira og svampe. For at styrke immunsystemet skal du spise hvidløg rå. Grundlaget for denne effekt er et stof, der kaldes allicin. Det frigives, når hvidløg skæres eller knuses. Allicinerne ødelægges dog i vid udstrækning, når de opvarmes, så hvidløg skal spises rå. En tomatsalat med løg, hvidløg, balsamico og olivenolie er lækker og sund.

Hvidløg kan sænke blodtrykket. Regelmæssige indtag siges også at være i stand til at sænke kolesteroltallet.

Hvidløg gør dig attraktiv! Vi ved alle, at hvidløg har indflydelsepå vores ånde. Men det ændrer også vores krops lugt, sådan så at vi opfatter det som positivt. I eksperimenter fandt deltagerne i en lugte test, at folk, der havde spist hvidløg, var mindre intense og mere attraktive. Dette kan skyldes den antibakterielle virkning af hvidløg. Hvidløg reducerer de bakterier, der er ansvarlige for vores svedlugt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *