Stress: Få hjælp fra akupunkturens verden

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Vedvarende spænding og stram tidsplan – hvordan akupunktur kan hjælpe mod stress

Føler du, at dit hoved er fyldt med vat? Er du distraheret og glemsom i løbet af dagen? Eller er du vred og irritabel, ude af stand til at træffe en simpel beslutning?

Følelsen af ikke at leve op til kravene, ikke at kunne håndtere arbejdsmængden, bekymringer og angst eller manglende afgrænsning udløser – afhængigt af typen – et individuelt reaktionsmønster. Det autonome nervesystem reagerer med stresssymptomer.

Fysiske reaktionsmønstre

Når vi ikke finder ro, og ikke finder balance, reagerer kroppen. Med spændinger i skuldre og nakke, hoved- og rygsmerter, mavesmerter og fordøjelsesproblemer. Der kan også opstå søvnforstyrrelser, skære tænder og nervøsitet. På lang sigt kan vi stå over for forhøjet blodtryk, øget hjertefrekvens, øget risiko for angst og depression, allergier og kroniske betændelser. Nogle mennesker lider i årevis af vedvarende spænding. Ansvarlig for dette reaktionsmønster er stresshormonet kortisol. Når vi konstant er under højt pres, er vores krop konstant i alarmberedskab. I konstant kamp- eller flugttilstand. At denne tilstand ikke er sund, kan alle forestille sig. Det svækker kroppen og immunsystemet i længden.

Hvad siger akupunkturens verden om det?

Akupunktur er en vidunderligt effektiv metode til at reducere stress. Selvom vi ikke kan fjerne stressfaktorerne, ændre din dagligdag eller arbejdssituation, kan vi behandle symptomatiske punkter mod dine stressrelaterede lidelser. Vi stikker nåle i akupunkturpunkter, der balancerer sind og nervesystem, fremmer bedre søvn, beroliger maven, og fører til dybere vejrtrækning. 

Akupressur, trykpunkter mod stress

Afslapning på kontakten er ikke muligt. Men der er nogle akupunkturpunkter, der reagerer godt på akupressur. For eksempel på tindingerne. Massér med lette cirkulære bevægelser dine tindinger. Eller vælg zonen over næsens rod, hvor begge øjenbryn mødes. Strøg huden fra næsen mod panden, ælt huden, og udøv let tryk mod bagsiden af hovedet.

Ørerne har også talrige nerveender, der er forbundet med hele kroppen gennem nervesystemet. Massér øreflipperne og øregangen. Træk og ælt, indtil de gløder rødglødende af øget blodcirkulation.

På håndryggen mellem tommelfingeren og pegefingeren er der, en af de mest anvendte akupunkturpunkter. Tryk på stedet på den ene hånd med tommelfingeren på den anden hånd. Hold det i 10 sekunder, før du giver slip. Så igen i 10 sekunder. Derefter skifter du til den anden side.

Jeg vil være glade for at støtte dig med en beroligende og afbalancerende akupunkturbehandling. Bare lav en aftale med mig – jeg er her for dig!

Dorte Gahlenbeck akupunktør og sygeplejerske hos Klinik Gahlenbeck

Læs mere her:

https://klinik-gahlenbeck.com/akupunkturbehandlinger

https://aku-net.dk/for-patienter/om-akupunktur/sygdomme-og-symptomer/stress/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *