20 minutter i det grønne reducerer stress

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Hvad er stress?

Stress er en fysisk og følelsesmæssig reaktion på belastende eller udfordrende situationer. Det kan udløses af forskellige faktorer som arbejde, relationer, økonomiske problemer eller helbredsproblemer. Stress kan manifestere sig på forskellige måder, såsom gennem fysiske symptomer som hovedpine, maveproblemer eller søvnforstyrrelser, men også gennem følelsesmæssige symptomer som irritabilitet, angst eller nervøsitet. Langvarig stress kan føre til alvorlige helbredsproblemer og bør derfor tages alvorligt og aktivt håndteres.

Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding.

Hvad kan jeg selv gøre?

Igen og igen spørger patienter, hvad kan jeg selv gøre? Dette spørgsmål har beskæftiget mig i lang tid, og jeg har prøvet og forsøgt mange ting og kasseret mange igen. Under titlen „sundheds tips“ kan du finde anbefalinger omkring dit helbred.

Reducer stress, gå en tur i det grønne på bare 20 minutter! Hvad en gå tur i naturen kan bevirke.

At gå en tur i skoven eller en stor parken tre gange om ugen i 20 minutter er nok til at sænke dit stressniveau! En kort gåtur i skoven reducerer stress. 20 – 30 minutter i det grønne reducere målbart stresshormoner i blodet. Kortisol(stresshormon) niveauet falder. Konsekvensen af langvarigt højt Kortisol niveau kan være hjerte-kar-sygdomme, depression, fedme og et svagt immunforsvar. Forskere fra University of Michigan, kunne ved hjælp af spytprøver(kortisol niveau) konstatere, at bare 3 gåture på 10-30 minutter i naturen betydeligt kunne sænke niveauet af stresshormoner. I lang tid har der været tegn på, at gåture i naturen har positiv effekt på mennesker. For eksempel fandt man ud af, at patienter der efter en operation, kunne kigge ud i den grønne natur havde mindre behov for smertestillende medicin og de kom sig hurtigere efter operationen. I Japan har såkaldt „skovbadning“ længe været en terapi metode. Her er det blevet bevist, at skov gåture øger antallet af dræberceller i kroppen.

Så gå en tur i skoven 3 gange om ugen i 20 – 30 minutter. Så kan du arbejde gratis og meget effektivt på dit helbred.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck, Klinik Gahlenbeck

Læge og Osteopat, Kolding

Læs mere her:

https://klinik-gahlenbeck.com

https://videnskab.dk/krop-sundhed/studie-20-minutter-i-naturen-afhjaelper-stress-markant/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *