To kostregler som er vigtige for et langt liv!

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

For at finde ud af, hvad der er vigtigt for et langt liv, har amerikanske forskere finkæmmet hundredvis af undersøgelser.

To regler har vist sig at være særligt effektive:

I et stort metastudie har amerikanske forskere fundet de vigtigste kostregler for en langt liv. De har gennemgået hundredvis af ernæringsundersøgelser i løbet af de sidste årtier.

To kostregler som er vigtige for et langt liv!

1. Spis ikke rødt kød eller pølse

2. Faste mindst 12 timer om dagen

 

Det røde kød af oksekød, svinekød, lam og ged er ansvarlige for inflammatoriske processer i kroppen. Ud over fisk og fjerkræ bør vegetabilske proteinkilder anvendes. Rødt kød kan fremme udviklingen af diabetes og hjertesygdomme, pølseprodukter øger risikoen for tarm cancer. Forbliv sund og følg disse kostregler.

Periodisk faste

Fasteperioder sænker blodtrykket og reducerer insulinresistens. Faste behøver dog ikke at blive overholdt så strengt som i klassisk intermitterende faste. Alle måltider på en dag skal indtages i en periode på 11-12 timer. Under faste har kroppen derefter tid til at komme sig.

Den amerikanske ernæringsekspert og fasteforsker Walter Longo rådgiver om kost for et langt liv:

Et højere indtag af proteiner er ikke nødvendigt. Et moderat indtag af kulhydrater er godt. En vigtig forudsætning er imidlertid, at de kommer fra ubearbejdede kilder. Han anbefaler: masser af bælgfrugter, fuldkorn og grøntsager, nødder, olivenolie, fisk, lidt hvidt kød, mørk chokolade, meget lidt sukker, ingen forarbejdede korn. Intet rødt kød og intet forarbejdet kød.

Fra 65-års alderen bør man så øge proteinindtaget for at modvirke skrøbelighed og tab af fedtfrit kropsmasse.

Blue Zone-diæten anbefaler også: masser af friske grøntsager, lidt animalsk protein, olivenolie som den vigtigste kilde til fedt. De blå zoner er steder i verden, hvor folk lever i en særlig høj alder og er mindre tilbøjelige til at udvikle kræft.

Walter Longo supplerer Blue Zone-diæten med anbefalingen om at begrænse fødeindtagelsen til 12 timer om dagen.

Walter Longo:

Walter Longo er en italiensk biolog og professor ved University of Southern California. Han er kendt for sit arbejde inden for ernæring, især for hans forskning om periodisk faste og virkningerne af faste på sundhed og lang levetid. Longo har også udviklet konceptet “Fast Mimicking Diets”, som er en slags diæt, der efterligner fordelene ved faste, men stadig tillader indtagelse af mad. Hans arbejde har bidraget til at fordybe forståelsen af, hvordan ernæring og faste kan påvirke sundheden.

 

 

Kilder

Dirk Gahlenbeck,læge og soetopat

Klinik Gahlenbeck i Kolding

 

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati/

https://www.valterlongo.com/

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *